Але сприяла цьому не спекотна погода, а організатори виставки, які привезли до міста більше сотні величезних різнобарвних крилатих. Метелики тимчасово оселилися в Екваторі, і завдяки створеному для них штучному клімату демонструють увесь свій життєвий цикл. До речі, звична для експозицій засторога: "Руками не чіпати!" на виставку тропічних метеликів не поширюється.

Тропічні метелики прилетіли до Рівного. В обласному центрі відкрилася унікальна експозиція тропічних метеликів. На відміну від інших виставок, тут до експонатів можна не лише торкатися, а й фотографуватися з ними і навіть годувати.

На руці пані Людмили найбільший з експонатів виставки - метелик Морфіда родом із Коста Ріки. Просто на очах відвідувачів із лялечок народилося ще двоє таких блакитнокрилих Морфід. У спеціальному ящику штучно створений мікроклімат, комфортний для експонатів виставки, адже їхня Батьківщина - країни Південно-Східної Азії, Африки та Філіппін. В інсектарії постійно з’являються нові мешканці виставки. Їх тут понад 20 видів - загалом більше ста різнобарвних красенів із розмахом крил від 14 до 25 сантиметрів.

Існує повір’я, що метелики відчувають потаємні бажання людей і можуть допомогти у їх здійсненні. Для цього досить подумати про щось сокровенне у ту мить, коли метелик сяде на долоню.

Хоча придбати та потішити рідних та близьких таким подарунком ще не можна, але експозиція цієї дивовижі буде відкрита до п’ятого вересня. Також організатори розповіли - якщо така розвага буде рівнянам до душі, то метелики прилітатимуть до міста і надалі.