Як бути, якщо зовнішній вигляд рушника залишає бажати кращого? Прати плямовивідниками - дорого, викинути рушник - шкода, користуватися брудним - огидно.

Спосіб 1

Якщо на кухні зібралося декілька особливо брудних рушників, поставте на вогонь алюмінієву каструлю, додайте воду, трохи мила або прального порошку, ложку силікатного клею і помістіть в цю суміш рушники. Залишіть кипіти на повільному вогні 20-30 хвилин - і ваші рушники засяють первозданною чистотою!

Спосіб 2

У киплячу воду всипте 2 ст. ложки сухого відбілювача (продається в магазинах), неповну склянку прального порошку і... 2 ст. ложки соняшникової олії. В отриманий розчин покладіть сухі (а не замочені або запрані!) брудні рушники, виключіть вогонь і залишіть до повного остигання. Які там хімічні реакції відбуваються, невідомо, але ідеальна чистота рушників гарантована.

Спосіб 3

Візьміть два тазики з окропом приблизно по 5 літрів кожний. В один тазик покладіть 1/4 частину здрібненого господарського мила, а в іншій - 3-5 кристаликів марганцівки (стежте, щоб колір розчину був червоним, а не фіолетовим). Обидва розчини змішуйте доти, поки вода не стане темно-коричневого кольору. Перемішайте до появи великої кількості піни і занурте в розчин брудні рушники. Якщо протримати рушники 6-8 годин у такому розчині, то вони будуть як новенькі.

Джерело