Таке покарання суд призначив 25-річному жителю Березнівського району за пропозицію надати неправомірну вигоду службовим особам за невчинення дій з використанням наданої їм влади чи службового становища (ч.1 ст. 369 КК України).

Державним обвинувачем доведено, що підозрюваний у вересні 2016 року, будучи зупинений працівниками поліції для з’ясування обставин щодо кермування мотоциклом без шолома та у стані алкогольного сп’яніння, запропонував останнім неправомірну вигоду з метою уникнення передбаченої законом адміністративної відповідальності.

Проте таким чином «залагодити справу» чоловіку не вдалося. Поліцейські склали на водія адмінпротокол за порушення Правил дорожнього руху та викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Під час досудового розслідування чоловік визнав свою вину у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та уклав із прокурором угоду про визнання винуватості.

Згідно із вироком Березнівського районного суду від 27.12.2016 вказану угоду затверджено та чоловіку призначено покарання у виді штрафу в розмірі 8500 гривень.

Інформує прокуратура Рівне нської області.