До феєрверків, які прикрашатимуть нічне небо на Новий рік, додасться ще одне видовище – комета. Її зможуть побачити жителі північної півкулі, у тому числі України.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначили в NASA, комета під назвою 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková (Хонда-Мркоса-Пайдушакової) з’явиться у небі у ніч на 1 січня. Вона буде проходити праворуч від Місяця. Її можна буде спостерігати аж до 15 січня. Після цього небесне тіло деякий час буде непомітним, оскільки наблизиться до Сонця і зникне у його світлі, а вже з початку лютого знову з’явиться на нічному небі. 11 лютого відстань комети до Землі буде найменшою – 12,4 млн. км.

Разом з тим, астрономи попереджають, що у новорічну ніч комету не вдасться побачити неозброєним оком – доведеться використати біноклі або телескопи. А ось у лютому, коли комета найбільше наблизиться до нашої планети, її можна буде помітити і без допоміжних пристроїв.

Відзначимо, що ця комета була відкрита у 1948 році. Небесне тіло назвали на честь астрономів, які його виявили незалежно один від одного. Це – японець Мінору Хонда, чех Антонін Мркос та словачка Людмила Пайдушакова.