Ожеледиця, сніг, мороз - фактори, що характеризують зиму та додають їй не надто хороших ознак - падіння, забої і травми. Лікарі радять готуватися та навчатися (*правильно падати*). Як це - читайте далі.

Що таке "згрупуватися" та як це втілити у життя?

Цьому вас навчать у спорті та основні моменти ви можете втілити самі. Головне - правильно. Для початку притискайте руки до тулуба, а не розкидайте їх у різні боки. Це врятує верхні кінцівки від травм при падіння. Не тримайте руки в кишенях та не тримайте телефони в руках! З кишень ви іморвіно не встигенет їх витягнути, а при падінні із гаджетами ви рятуватимете останні, дороговартісні речі в першу чергу. При положенні "руки в кишенях" удару можуть зазнати лікті.



pic Яка частина тіла здатна витримати удар від падіння?

Побутує думка, що це наша та дитяча "п'ята точка". Насправді це дуже небезпечно - приземлятися на цю частину тіла. Таким чином можуть постраждати крижі та хребет. Та й голова може отримати своє, тому варто намагатися впасти на бік.

А якщо це коліна?

Неминучим буде забій та й він - це буде кращий варіант. Якщо ж ви все таки впали на коліна, тоді дотримуйтеся наступних правил. По-перше, прикладіть холод (можна і сніг). По-друге, діставшись дому немагайтеся бути нерухомими, уражену ділянку обмотайте еластичним бинтом. По-третє, ліжте та підніміть ногу. Таким чином ви зменшете набряк.



pic Якщо ви відчули сильний біль при падіння, котри не вщухає упродовж довгого часу - варто викликати лікаря або ж при потребі дістатися до травматологічного відділення. Огляд лікаря є надважливим!



pic Ніколи не вправляйте самостійно травмовану частину тіла! Зафіксуйте кінцівку у нерухомому положенні до приїзду лікаря. За наявності сильного болю - випийте знеболююче.

Будьте цілими та насолоджуйтеся зимою