Під час новорічних свят до інфекційних відділень з отруєннями найчастіше потрапляють люди, які вживали гриби та страви з риби.

Про це пише Gazeta.ua, спираючись на слова лікаря-дієтолога Оксани Скіталінської.

Тож найчастіше отруюються фаршем, смаженими продуктами, рибою. “На другому місці за отруєннями -- це гриби, -- каже дієтолог. -- Коли жіночки продають на зв'язках гриби, ми не знаємо, що це за гриби, можливо, там гриб один попався не дуже хороший. Не купуйте ці гриби”. А, купуючи консерви, слід звернути увагу, чи не здуті вони, інакше можливе отруєння.

Переважно люди труяться продуктами, які придбали простроченими або неправильно зберігали. "Можна зробити страви, які будуть і корисні і смачні, і вишукані. І це стосується, в першу чергу, страв м'ясних, рибних, яєчних. Але є дуже прості правила безпеки: купуючи продукти, обов'язково читайте інформацію про термін зберігання. Якщо овочі-фрукти почали трошки цвісти, підгнивати, навіть якщо ви зріжете вершечок цього лимона чи мандаринки-апельсинки, цвіль вже проникла туди і може викликати отруєння”, -- застерігає лікар.