Раціональне харчування містить низку вимог, які необхідно дотримуватись, щоб бути здоровим. Наприклад, перші страви вживаємо в обід, а солодощі зранку.

Ранкова їжа

Коли людина просинається її організм не надто активний, щоб перетравлювати важку їжу. Тому зранку фахівці рекомендують вживати страви, багаті на складні вуглеводи і жири, щоб запастись енергією на весь день. Основні продукти - каші, яйця, бутерброди тощо. Якщо ми пропускаємо сніданок, то сповільнюється обмін речовин; повільніше спалюються калорії; знижується працездатність.

Обід для перших страв

Перші страви - обов'язково повинні бути в раціоні здорової людини. Фахівці рекомендують вживати їх в обідню пору, щоб розвантажити свій шлунок та уникнути закрепів, гастриту чи інших хворіб. Це може бути червоний ароматний борщ або ж грибна юшка.Чи можна їсти суп ввечері? Можна, але не варто, так як ваше тіло починає готуватися до відпочинку і останній прийом їжі повинен бути за дві години до сну.

Що ж їсти увечері?

З вечірнього раціону краще виключити м'ясо, гостру і багату тваринними жирами їжу, щедро приправлену спеціями. Приготуйте собі запечену рибу або ж тушковані овочі, вживайте велику кількість фруктів.

Звісно, кожен сам обирає, що і коли їсти, проте ці прості правила допоможуть вам не набрати зайвої ваги і почувати себе енергійно.

Джерело "Країні Здоров'я"