Позбутися від набряклості слизової і запалень допоможуть прогрівання і полоскання морською сіллю. Про це кореспонденту ((http://ru.golos.ua/health/odnim_iz_luchshih_naturalnyih_sredstv_ot_nasmorka_yavlyaetsya_sol__vrach_0759)( ГолосUA ))розповіла лікар Вікторія Савицька.

Як відомо, і грип і застуда починаються з переохолодження, а воно в свою чергу, в більшості випадків викликає нежить або печіння в слизовій. На етапі, коли ви тільки-тільки прийшли з морозу додому ще є шанси запобігти виникненню недуги.

Для цього, по-перше, потрібно якомога швидше зігрітися і одягнутися в теплий одяг з натуральних тканин, обов'язково закутати ноги.

По-друге, слід якомога швидше позбутися від бактерій, які затрималися на слизовій. Особливо багато, за словами лікаря, їх в носі, так як це перший захисний бар'єр організму, який завдяки особливим ворсинкам, структурі і постійному зволоженню утримує бактерії, не пропускаючи їх в організм.

Тому після повернення додому з роботи, прогулянки, супермаркету, після поїздки в транспорті і так далі, дуже рекомендується промити ніс спеціальним сольовим розчином, який можна придбати в будь-якій аптеці.

"Одним з найбільш неприємних симптомів при захворюванні на грип та застуду є нежить, який при неправильному лікуванні може тривати тижнями. Призначати медичні препарати навіть при такому, здавалося б, простому симптомі повинні виключно фахівці, так як будь-які судинозвужувальні засоби можуть спровокувати цілий ряд побічних ефектів", - розповіла лікар.

Вона додала, що при нежиті дуже корисно робити знайомі всім з дитинства інгаляції, але тільки не над гарячою картоплею, а над міцним відваром ромашки або над гарячою водою з додаванням ялицевої олії. Тільки не над крутим окропом і прикрившись не трьома пуховими ковдрами, а звичайним рушником.

Добре при нежиті допомагає прогрівання сіллю. Просто закиньте на розпечену сковороду пару жмень великої морської солі, нагрійте і покладіть в «мішечок», згорнутий з носової хустки. Дайте охолонути до комфортної температури і прогрівайте носові пазухи.