За словами начальника ДПІ у м.Рівному Михайла Калитюка у минулому році на обороноздатність країни з доходів городян до держбюджету перераховано 73,6 млн. грн. військового збору.

В порівняні з минулим роком надходження військового збору збільшились на 8,5 млн. грн., що свідчить про високу відповідальність і сумлінність працедавців та інших податкових агентів, на яких покладено обов’язок перераховувати з доходів фізичних осіб військовий збір на потреби армії в розмірі 1,5 відсотка.

Нагадаємо, військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри, з доходів, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) та ряд інших, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Платниками збору також є фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування.