З початку 2017 року на території Рівненщини виникло 37 пожеж, на одній із них виявлено тіло загиблого чоловіка. Основними причинами пожеж у оселях громадян є необережне поводження з відкритим вогнем, порушення правил влаштування і експлуатації пічного опалення та електропобутових приладів.

В переважній більшості винуватці лиха - самі люди. Їх необережність з вогнем у побуті, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки і призводить до трагічних наслідків. Тому співробітниками Служби порятунку в усіх сільських населених пунктах області проводиться активна інформаційна кампанія, щодо навчання людей правил безпечної життєдіяльності за місцем їх безпосереднього проживання.

Громадянам в цілком зрозумілій формі пояснюють до яких наслідків призводить необережність при користуванні електронагрівальними приладами та неправильна експлуатація печей. Для кращого засвоєння отриманої інформації, рятувальники демонструють людям фото з місць пожеж, наголошуючи, що таких випадків цілком можна було б уникнути, як би до виконання правил пожежної безпеки погорільці відносилися з усією серйозність, а не халатністю.

Окремо наголошувалося на неприпустимості використання саморобних або несертифікованих електроприладів. Заборонено сушіння речей на обігрівачах та зверху над газовими плитами. Кожен громадянин отримав листівку на протипожежну тематику застережливого характеру.

Інформує ДСНС України у Рівне нській області.

pic

pic

pic

pic

pic

pic