Під’їжджаючи до пішохідного переходу на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин», водій легковика через неуважність на дорозі запізно побачив двох жінок, які почали перетинати проїзну частину автодороги. Утім, наїзду на одну з них уникнути не вдалося. Наразі за життя жительки Сарненщини борються лікарі.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася учора, 9 січня, близько о пів на шосту вечора. 37-річний водій «ВАЗ-2108», житель селища Рокитне, біля повороту на селище Клесів скоїв наїзд на 28-річну жительку села Чабель Сарненського району. Водій сам викликав швидку медичну допомогу та повідомив до поліції.

Лікарі діагностували у дівчини важку черепно-мозкову травму, забій головного мозку тяжкого ступеню та закритий перелом ноги. Потерпілу госпіталізували у реанімаційне відділення Сарненської центральної районної лікарні. Наразі її стан покращується, однак поки залишається важким.

Зі слів водія, який за результатами медичного огляду за кермом був тверезим, він рухався на автомобілі зі швидкістю близько 60 км/год. Коли під’їжджав до пішохідного переходу, у цей час назустріч із заїзного карману для зупинки громадського транспорту почала рух маршрутка, котра світлом фар дещо осліпила водія ВАЗівки. За лічені секунди чоловік помітив, що дорогу починають перетинати двоє пішоходів. Одна з жінок, прискорившись, уникла таким чином наїзду, а інша не встигла.

Ділянка дороги, на якій сталася ДТП, зокрема пішохідний перехід, не освітлюється, а дорожнє асфальтобетонне покриття знаходилось в обледенілому стані.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.