Сьогодні, 11 січня, відбулось чергове засідання у справі Зорянського сільського голови Михайла Олійника, якого спіймали на отриманні хабара у півмільйона гривень.

Як повідомив на своїй сторінці у соцмережі один з присутніх на судовому засіданні активістів Дмитро Сільман, сільського голову суд знову відсторонив від роботи та виніс ухвалу про домашній арешт.

Нагадаємо, у серпні 2016 Михайла Олійника затримали під час отримання хабара за сприяння у виділенні землі. Рівне нський міський суд відсторонив його від роботи до 8 січня. Та через перерву у судових засіданнях вже 10 січня Михайло Олійник на законних підставах вийшов на роботу та навіть приймав рішення спільно з виконавчим комітетом.

Як повідомили у прокуратурі області, суд задовольнив клопотання прокурора й продовжив щодо звинуваченого запобіжний захід "застава", а також заборонив виїжджати із населеного пункту, в якому проживає, та спілкуватися зі свідками у справі та носити електронний засіб контролю. Окрім того колегія суддів задовольнила і друге клопотання: відсторонити сільського голову від роботи терміном на 60 днів.

Вже ввечері активісти опублікували відео із засідання суду, а також свої коментарі щодо нього.

До слова, Михайло Олійник не єдиний сільський голова, якого спіймали на хабарі за земельні оборудки.