Відповідь проста - легко! Всього декілька порад, які обов'язково допоможуть Вам зробити перші кроки до такого не простого виду друку як "наосліп".

1) Не дивіться на клавіатуру. Повинна працювати не зорова пам’ять, а Ваші пальці. Всю роботу тут виконує м’язова пам’ять, використовуючи тактильні відчуття пальців. Якщо пальці запам’ятають розташування клавіш, друкувати можна буде набагато простіше.

2) Тримайте руки в правильній позиції, на клавіатурі "ФІВА ОЛДЖ". Ліва рука (мізинець, безіменний, середній і вказівний) на буквах "ФІВА", права – "ОЛДЖ".

3) Великі пальці обслуговують пробіл почергово, тобто якщо останню клавішу (букву, знак у реченні) Ви натиснули лівою рукою, то і лівий великий палець натискає пробіл і навпаки. В “періоді спокою” великі пальці зависають у повітрі над клавішею пробілу.

4) Натискання клавіші проводиться найближчим пальцем, при натисканні зміщується тільки один палець, після чого він повертається в початкову позицію. Таким же чином вводяться і заголовні букви, однак при цьому мізинець вільної руки утримує затиснутою клавішу Shift.

5) Не ставте перед собою мету запам’ятати, де яка буква розташована на клавіатурі, головне – запам’ятати, яким пальцем і який рух потрібно зробити, щоб набрати потрібний символ. У своїй підсвідомості ви повинні з’єднати руху пальців з певною буквою.

6) Також Вам допоможуть спеціальні сервіси, які дозволяють друкувати наосліп онлайн.

Джерело: Інтелект