Нерідко, облаштовуючи інтер'єр свого житла, господарі намагаються встановити електричний камін, який додає спокою і затишку в атмосферу. І якщо власники приватних маєтків можуть дозволити собі камін, опалювану дровами, то в багатоквартирному будинку ідеальним рішенням стають електрокаміни в інтер'єрі квартири. Електричні аналоги не поступаються за своєю практичністю, зручністю, красою і функціональністю.

Призначення електрокамінів



pic

Даний предмет виконує відразу кілька функцій:

Додавання затишку, теплоти і комфорту в інтер'єр, своєрідне сімейне вогнище, біля якого можна зібратися ввечері попити чаю або обговорити справи.

Камін здатний непогано обігріти приміщення, що важливо в зимовий період. При цьому в теплу пору року функцію подачі тепла можна легко відключити, продовжуючи при цьому насолоджуватися грою полум'я.

Безсумнівно, електричний камін стане центром вашої вітальні або спальні, привертаючи до себе погляди гостей. Виробники пропонують величезний асортимент моделей, які відрізняються дизайном і стилем, що дає можливість підібрати камін, який ідеально підходить під будь-який інтер'єр.

Асортимент моделей



pic

Одним з найбільш важливих показників при купівлі електричного каміна є його дизайн. Адже саме від цього буде залежати те, наскільки він гармонійно впишеться в загальну стилістику приміщення і зіллється з ним в єдине ціле. При купівлі економічного варіанту можна зробити вибір на користь компактних варіантів, які чудово розташовуються на стіні, замінюючи собою картину.

Вбудовані прилади



pic

Такі моделі передбачають їх вбудовування в поверхню стіни. Однак цей варіант підходить лише в тому випадку, якщо ви підготували для нього місце ще в процесі ремонтних робіт і зробили спеціальну нішу. Гіпсокартон стане ідеальним варіантом для її спорудження. Вбудовані каміни добре впишуться в сучасні інтер'єри.

Стиль хай-тек



pic

Як правило, дані моделі також випускаються у вигляді настінних картин, проте відрізняються від економ-моделей більш високою вартістю. Це зумовлено використанням дорогих матеріалів в процесі виготовлення. Завдяки цьому техніка підходить для прикраси дорогих інтер'єрів, до яких також входять і інтер'єри, оформлені в стилі хай-тек.

Класичні варіанти моделей



pic

Найбільш звичним дизайном для електрокамінів є класичний варіант. Він має вигляд камінного вогнища, вбудованого в портал (облицювання). Облицювання має різні варіанти оформлення, яка відрізняється кольоровою гамою, фактурою і матеріалом. Це дозволяє кожному покупцеві підібрати електрокамін на свій смак, який ідеально впишеться в стилістику будь-якого приміщення. Вибравши портал під дерево або цегляну кладку, можна повністю стилізувати приміщення на свій розсуд. Завдяки різноманітності сучасних матеріалів по вашому замовленню може бути виготовлений камін будь-якої форми. Все обмежується лише вашою фантазією і побажаннями.

Кутові моделі

Моделі, що встановлюються в кутах приміщення, також входять до числа класичних. Їх незаперечною перевагою є компактні габарити, які дозволяють придбати його навіть власникам невеликих приміщень. Його монтують у кут, в результаті камін не заважає розстановці інших предметів меблів. Крім того зверху каміна можна розмістити елементи декору або телевізор.



pic

pic

pic

Щоб інтер'єр виглядав закінченим, камін прикрашають статуетками, красивими годинами, фотографіями або іншими аксесуарами. Щоб ваше вогнище виглядало максимально натуральним, можна поряд з ним зімітувати стіс дров. Джерело:Поради з будівництва

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ