(*Часто ми ображаємось і самі не розуміємо на що. Проте, чи знаєте Ви, що це дуже шкідливо?*)

Людині властиво ображатися на іншу людину, коли зачіпають її его і почуття власної гідності. Обман, образа, неповага, все це стає причиною образи.

А ось причини, чому не можна ображатися.

1. Образа завдає шкоди в першу чергу вам самим.

Ваш «кривдник» може забути про інцидент вже наступної хвилини, а ви все перебираєте це у думках. Вас починають переповнювати негативні емоції, в результаті чого ваш настрій і день зіпсований. Крім того, затяжне почуття образи завдає сильної шкоди здоров'ю і навіть може стати причиною серйозного захворювання. Тому, не звертаючи уваги на образи та прощаючи своїх кривдників виграєте тільки ви.

2. Образа безглузда.

Відчуваючи образу, ми просто накопичуємо в собі гіркі і неприємні емоції, але почуття образи, саме по собі, абсолютно безглуздо. Часто люди, вважають за краще тихо «дутися» в куточку замість того, щоб спокійно поговорити з кривдником і розставити всі крапки над «i», або просто не звертати на нього уваги.

3. Концентруючи свою увагу на почутті образи, ви не помічаєте нічого навколо.

Ображаючись, коло ваших інтересів різко звужується, і ви раптом перестаєте помічати все навколо. Уся ваша увага прикута до персони кривдника і нескінченним внутрішнім діалогам в стилі «а як він міг таке сказати, а чому сказав чи зробив і т. д.». Ви не помічаєте, як втрачаєте об'єктивність своїх суджень. Ображена людина перестає мислити логічно, і схильна до перебільшень.

4. Образа - це темна енергія, яку ви опускаєте собі в душу.

Частину цієї енергії ви обов'язково передасте іншій людині. Як правило, якщо вас образили на стороні, ви ображаєте своїх близьких: своїм видом, розмовою з ними про те, що вас хтось образив, цим ви теж передаєте, частину темної енергії.

Всі розмови і думки про образи, це робота з темною енергією в вашій душі і в душі ваших близьких.

5. Якщо вас образили випадково, ви зобов'язані проявити співчуття.

Якщо спеціально - вам потрібно розлучитися з цією людиною. Але майте на увазі, в тому, що вас образили, ви теж винні, так як дозволили це.

І останнє: як тільки у вас виникло відчуття образи, проаналізуйте, що саме сталося.

Вам сказали неприємну правду в очі? Але хіба варто ображатися на правду? А якщо те, в чому вас звинувачують, брехня і плоди хворої фантазії кривдника, то ображатися не варто.

Прощайте не на словах, а в душі. Майте на увазі, від образи завжди страждає кілька людей.

Будьте простіше! Не дозволяйте порожнім образам зіпсувати вам настрій.