Ймовірно, ніхто не може сказати, що йому вдається використовувати свій робочий день оптимальним чином (хоча не завжди ми винні в цьому). Несподівані візити, телефонні дзвінки і розмови поглинають значну частину робочого часу. Але було б нерозумно валити все на інших. Щоб підвищити продуктивність праці, треба, перш за все, зрозуміти, що багато чого залежить від нас самих.

Перенесення на завтра

Потрібно чесно зізнатися собі у наявній нестачі і вирішувати будь-яку проблему відразу, не відкладаючи на потім. Найважче - почати, подолавши страх перед невідкладним рішенням.

Перемогти власне слабовілля легше, якщо заздалегідь визначити жорсткі терміни вирішення питань. Як підказує досвід, це дуже дієві ліки від слабовілля. Крім того, чіткі терміни дозволяють підвищити темп роботи і отримати від неї більше моральне задоволення.

Робота наполовину

Цілеспрямованість полегшує і сам процес прийняття рішення, тому що в цьому випадку ми приступаємо до роботи, тільки маючи весь необхідний матеріал. Нерідко перед нами виникають великі, багатогранні і важкі для вирішення проблеми. Не піддавайтеся спокусі потягнути час. У таких ситуаціях краще розділити справу на ряд послідовних етапів. При цьому знову-таки корисно встановити для себе чіткі терміни вирішення приватних завдань кожного етапу.

Зробити все відразу

Багато хто звик нагромаджувати на своєму столі цілу купу папок з документами. Ділові папери постійно перед очима, а в результаті, думки наші весь час скачуть з однієї проблеми на іншу. Щоб думки не металися між справами, приберіть папери. На столі має бути лише те, що безпосередньо відноситься до даного питання. Це дозволяє сконцентрувати зусилля на вирішенні головного питання.

Зробити все самому

Завдання керівника полягає не в тому, щоб завантажити себе роботою, а в тому, щоб планувати, спрямовувати та контролювати роботу інших. Він зобов'язаний створити такі умови, щоб у групі, відділі або фірмі співробітники працювали найефективніше. Він лише направляє і контролює хід запланованих робіт.

На жаль, багато керівників не усвідомлюють, що часто виявляються в ролі «субпідрядників», коли доводиться вирішувати спеціалізовані завдання самим.

Замість того, щоб доручити роботу фахівцям, здатним вирішити задачу куди швидше і краще, вони прагнуть зробити все самі, вірячи в свою перевагу або боячись упустити власний авторитет.

УНІВЕРСАЛЬНІ ЗНАННЯ

Фантазія. Ви потрапляєте в два відсотки найбільш вдачливих претендентів на робочі місця, якщо:

- Входили в десятку кращих випускників університету; - Колишній спортсмен або відомий в минулому громадський діяч; - Казково красиві (або казково красиві, та ще й під два метри зросту); - Випускник престижного університету (або у вас природний талант вигідно продавати себе).

Реальність.

- Швидше за все, ви серед інших 98% кандидатів, яким доводиться лізти зі шкіри геть, щоб зробити кар'єру. Але що робити, якщо на попередній роботі не навчилися саме тому, що потрібно від вас на цій?

Застосуйте свої універсальні знання, які можна використовувати на будь-якій з мільйона робіт для вирішення будь-якого з мільйона завдань.

Перераховувати найважливіші універсальні знання, попит на які неухильно зростає, можна довго. Ми наведемо невеликий список, але якщо ви володієте хоча б трьома-чотирма з нього, ваше майбутнє блискуче.

1. Бухгалтерський талант. Ті, хто вміє поводитися з грошима, приймати рішення в фінансових питаннях і аналізувати цифрові дані завжди в ціні. 2. Уміння керувати. Ті, хто вміє співпрацювати з підлеглими, начальниками і рівними собі по положенню, можуть віддавати накази та інструкції, уважно слухати, демонструвати повагу і розуміння, можуть сміливо стукати в будь-які двері. 3. Уміння спілкуватися. Здатні гарно говорити і писати побачать, що меншість компаній відмовляться від їхніх талантів. 4. Уміння розраховувати час. Ті, хто вміє закінчувати роботу в термін, долати стрес і «випереджати час» цінуються дуже високо, компанії буквально полюють за ними. 5. Уміння вести переговори. Здатні об'єктивно і зважено підходити до вирішення проблем не потребують зайвої реклами.

Джерело: ТТР