Грант спробують виграти в рамках заходів, пов'язаних з поліпшенням транспортної доступності та розвитку надійного, стійкого до кліматичних впливів транспорту за програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014 -2020 роки.

Кошти будуть спрямовані на покращення й розвиток послуг та інфраструктури.

" Мова про термомодернізацію будівель нашого аеропорту, закупівлю техніки для обслуговування сучасних літаків типу «Аеробус» та «Боїнг», модернізацію світлосистеми, теплових насосів, перехід на відновлювальні джерела енергії. Це спільний проект, який ми спробуємо виграти у партнерстві з польським аероклубом «Мокре» міста Замость. На двох партнерів сума переможного гранту складатиме 2,5 млн євро, з яких 1,3 млн буде спрямовано на Рівне нський аеропорт," - поділився деталями директор ОКП МА «Рівне » Ігор Насинюк.

У разі перемоги його реалізація розпочнеться з 1 січня 2018 року. Головним виконавцем проекту з української сторони виступає Рівне нська обласна рада, як власник аеропорту. Голова Рівне нської обласної ради Микола Драганчук підписав заявку на участь у проекті.

"Це дасть поштовх для економічних і туристичних зв’язків летовища, допоможе приймати в себе літаки різних класів. Проте, чи отримаємо цю суму, надалі залежить не від нас, а від оціночної комісії проекту. Результати оціночних пропозицій очікуються у червні, тоді й буде зрозуміло, чи дадуть кошти на аеропорт. Заявку на участь в проекті ми подали відповідно до необхідних вимог. Додає оптимізму й те, що у 2017 році пріоритетним для проекту є розвиток транспорту. Якщо фінансування цього проекту передбачать, питання виділення обов'язкової частки коштів від Рівне нщини буде винесено на розгляд сесії облради. А саме, з бюджету області потрібно буде профінансувати 10% від вартості проекту," - розповів Микола Драганчук, голова Рівне нської обласної ради.

Інформує прес-служба Рівне нського аеропорту.