Після появи слідів іржі на автомобілі позбуватися від неї слід одразу. Це дозволить запобігти корозії на найближчі три роки. Іржа розвивається стрімко, а відтягування боротьби з нею загрожує великими фінансовими витратами.

Метод №1 – механічний.

Авто добре очистити від бруду. Приготувати йоржики різних діаметрів, шліфувальний папір або машинку для видалення іржі, звичайний дриль або болгарку. Зняти підкрилки і поставити автомобіль на яму. Потім, за допомогою металевих насадок, одягнених на дриль, потрібно прибрати всі здуття та інші осередки корозії. Для видалення слідів ураження використовують шліфпапір зернистістю 80-100 одиниць. Очищену поверхню покривають антиоксидантним грунтом. Потім автомобіль двічі-тричі фарбують або лакують.

Метод №2 – хімічний.

Хімічний метод використовують під час сильного пошкодження металу. Уражену поверхню автомобіля потрібно ретельно обробити шліфувальним папером, після чого покрити її перетворювачем іржі на цинковій основі. Попередньо підготовлену поверхню обробляють змоченим в розчині ватним тампоном, який під’єднують проводами із саморізом до плюса акумулятора. У результаті реакції на металевих елементах автомобіля осідають цинкові частинки. Працювати треба в гумових рукавичках і захисних окулярах. Водити тампон слід доти, доки оброблювана ділянка не стане сірою. На це може знадобитися до 10 хвилин. Дуже важливо дотримуватися правил техніки безпеки.

Метод №3 – особливий.

Для видалення невеликих плям іржі часто використовують риб’ячий жир (продається в аптеці), який служить надійним засобом захисту від повторної появи корозії. Часто такі ділянки обробляють гасом. У подальшому поверхню обробляють гарячим піском і фарбують. За наскрізної іржі потрібно відновити первісний вигляд деталі. Реставрацію роблять зварюванням, потім зварювальний шов зашліфовують машинкою. Далі шов знежирюють, на нього наносять епоксидний грунт, знову шліфують і в кінці процесу покриваютьгерметиком і фарбою.

Джерело