Олексій Овдієнко подав електронну петицію, до Рівненської міської ради, з пропозицією створити екопарк понад берегом річки Устя, від озера Басів Кут до моста по вул.С. Бандери.

"Дана ділянка зараз перебуває в жахливому стані, кругом купи сміття, грязь, болото. Пропоную насамперед прибрати сміття, розчистити зелені насадження , провести санітарну вирубку дерев кущів та бур'янів, осушити заболочені ділянки.

Перед будівництвом пропоную провести конкурс проектів щоб визначити формат, межі, приблизний вигляд майбутнього екопарку для того щоб в майбутньому облаштувати доріжки для пішоходів та окремо для велосипедистів, поставити освітлення, лавки, урни для сміття. Облаштувати місця для культурного та сімейного відпочинку, побудувати спортивні майданчики. Даний комплекс заходів зробить дану місцевість привабливою інвесторам , для побудови тут літніх кафе, магазинів, атракціонів, тощо. Також можна зробити декілька нових пішохідних мостів, це дозволить побудувати ще декілька станцій дитячої залізниці яка влітку зможе доставляти туди містян та туристів. Даний проект пропоную робити поетапно із можливим залученням коштів спонсорів та меценатів.

Дана ділянка через декілька років зможе стати одним із найпривабливіших куточків нашого міста, хоча зараз є однією із найзасміченіших, та занедбаних. Хочеш сучасний екопарк? Підтримай петицію", - запропонував Олексій.

Підтримати ідею екопарку та підписати петицію можна тут: Електронні петиції