Поліція охорони, камери відеоспостереження і все це для того, щоб львівське сміття на рівненський полігон не потрапляло. Та чи допоможе це?.. якщо у перевізників своя “налагоджена” схема, і вони вже не заперечують, що ((http://rivne1.tv/news/77081)(надають послуги з перевезення галицьких відходів)). Щоправда, за документами везуть їх не у Рівне. Журналіст rivne1.tv вирішила поцікавитись у скільки ж обходиться така “боротьба” з галицьким непотребом на рівненському сміттєзвалищі.

Одна година охорони рівненського сміттєзвалища коштує 45 гривень. Про це представники “КАТП-1728” повідомили у відповіді на запит про доступ до публічної інформації.

Як розповідав раніше майстер рівненського полігону твердих побутових відходів Іван Миронюк, чергують співробітники поліції охорони з 20 години вечора до 7 години ранку.

Отож, виходить, що ніч такої охорони — 11 годин, коштують 495 гривень. Послуги ж поліції охорони рівненські комунальники почали замовляти з 1 грудня 2016 року.

Вартість монтажу камери відеоспостереження при в'їзді на територію сміттєзвалища, яку встановили 15 грудня минулого року, обійшлася у 2640,55 грн. У систему відеонагляду входять: відеокамера купольна, вартістю 1552,32 грн, відеореєстратор - 1584,66 грн, жорсткий диск, який коштує 2121,6 грн, блок живлення, вартістю 270 грн, розєми та кабельно-провідникової продукції, загальною вартістю 352,8 грн. Щомісячна плата за поточне обслуговування не передбачена, так само, як і додаткових працівників для обслуговування системи не залучали.

У відповіді на запит зазначається, що оплачують послуги поліції охорони, так само, як встановлювали камеру відеоспостереження, за рахунок власних коштів “КАТП-1728”.

Нагадаємо, раніше рівняни розповідали, що бачили, як вночі та вранці на територію рівненського сміттєзвалища заїжджають фури, на вигляд такі ж, якими возять львівські відходи до місць захоронення. Втім, рівненські чиновники та комунальники це заперечують.