((http://rivne1.tv/news/74848)(Мешканці скандального гуртожитку)), що на вулиці Небесної сотні, 6а в Рівному, ввечері 16 січня пішли в гості до членів міськвиконкому.

Таким чином вони просять посадовців не приймати рішення про визнання гуртожитку аварійним. Кажуть, автоматично опиняться на вулиці з дітьми.

Наразі рівняни вже побували в дома у Ніни Скиби, яка пообіцяла не підтримувати рішення під час засідання міськвиконкому 17 січня.

Тим часом керуючий справами міськвиконкому Петро Середюк - однозначної відповіді людям не дав. Мовляв, про ситуацію знає, але, що робити якщо гуртожиток може завалитися.

- Там фундамент нахилений, будівля може завалитися, що тоді, - зазначив Петро Середюк.

На це мешканка гуртожитку Юлія Кожома нагадала, що гуртожиток побудовано поблизу річки і в тій місцевості частина будівель у такому стані.

- За стільки років не завалився. Там потрібно поремонтувати дах, а далі ми самі справимося. Ваш голос може стати путівкою нам у безхатченки. А в гуртожитку проживає 35 сімей у яких 22 дитини. Подивіться у ці очі та підтримайте нас. І чомусь зараз ви керуєтеся документами про стан будівлі, які були зроблені в березні 2016 року, а не результатами незалежної ексертизи за грудень,- зазаначила Юлія Кожома.

Не дала однозначної відповіді й Надія Гладкевич. Мовляв, вивчить документи, а тоді прийматиме рішення, як голосувати.

Тим часом членів міськвиконкому Віктора Бабака і Віктора Шульги.

Планують зайти в гості до всіх членів виконкому, в тому числі й до міського голови Рівного Володимира Хомка. Однак, зважаючи на пізній час, мешканці кажуть, що не впевнені, чи встигнуть. А до кого сьогодні не потраплять - переконуватимуть завтра вже на засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мешканців скандального рівненського гуртожитку виселять на вулицю взимку?

Нагадаємо, конфлікт мешканців гуртожитку та місцевої влади триває вже більше, ніж півроку. Все розпочалося з того, що мешканців хотіли пересилити в інший гуртожиток, начебто, для того, щоб зробити капітальний ремонт будівлі, де вони проживають. Втім впевненості в тому, що люди повернуться до своїх помешкань не було й у самих чиновників, мовляв, ніхто не дає гарантії, що гуртожиток можна буде відремонтувати. Мешканці ж переконані, що їх просто хочуть виселити, а будівлю продати для комерційних цілей. Нагадують, що так сталося і з сусідньою будівлею — колишнім кінотеатром “Партизан”. Нині ж на його місці — торговий центр.