Рівненська Мала академія наук учнівської молоді пишається своїми юними талановитими винахідниками та їх наставниками.

В лабораторіях юними манівцями були створені та запатентовані винаходи, які сьогодні мають стратегічне значення для України. Вихованці РМАНУМ – співавтори 42 патентів на корисні моделі. Це – важлива праця та вагомий внесок у розвиток вітчизняного винахідництва, чого не можна не відзначити.

Ще колись юні генії, а тепер уже дорослі винахідники Петро Артемчук, Олександр Мороз та Віталій Мельник разом зі своїм досвідченим наставником І.Г. Скрипником запатентували ряд патентів на корисні моделі у напрямку магнітної очистки, аварійного охолодження реакторів, теплопровідності та ін.

Вмілими руками винахідника Борового Я.А. та його вихованців – Віталія Берника, В’ячеслава Замлинного, Лесі Карпюк, Юрія Дзигеля, Сергія та Андрія Маліновських, Михайла Овсійчука та Івана Остапіна були створені корисні моделі у галузі енергозберігаючих технологій та нанотехнологій.

Під керівництвом Заслуженого винахідника України В.А. Бернацького юні винахідники Анастасія Матвійчук і Валерій Сивицький розробили та стали співавторами патентів на корисні моделі пристроїв для боротьби з ураганами.

Можна і далі перераховувати цікаві винаходи вихованців РМАНУМ, згадуючи безпілотні літальні апарати, снігоходи, бойові тактичні аерокоптери, – але, безсумнівно, усе це з’явилося в нашому житті завдяки неординарним, геніальним думкам наших юних винахідників

Довідково: За статистикою, щорічно, близько 500 тисяч дітей у світі роблять свої винаходи, що неабияк впливає на науку.

Інформує прес-служба управління освіти і науки РОДА.

pic