Рівненщину з робочим візитом відвідала делегація представників Асоціації Добровільних пожежних команд Республіки Польща.

Іноземні колеги зустрілися з керівництвом Головного управління ДСНС у Рівне нській області, Рівне нської РДА, головами селищних та сільських рад Рівне нського району.

Польські вогнеборці на підставі власного досвіду надали ґрунтовні рекомендації щодо створення та функціонування добровільної пожежної охорони на території Рівне нщини.

Також в ході візиту польська делегація зустрілася із директорами загальноосвітніх навчальних закладів Рівне нського району. Європейські друзі розповіли присутнім про польський досвід щодо навчання підростаючого покоління на засадах волонтерства бути готовими кваліфіковано протидіяти будь яким надзвичайним подіям у майбутньому.

Генерал Марек Ковальські пообіцяв надавати усіляку методичну та практичну допомогу українським колегам щодо реалізації проекту створення на Рівне нщині дієвої місцевої добровільної пожежної охорони.

Керівник Служби порятунку Рівне нщині генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук подякував польським вогнеборцям за їх активну і всебічну допомогу у створенні нового, але такого вкрай необхідного для мешканців області волонтерського руху пожежних.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.