Рівненською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням факту нанесення тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого.

Попередньо встановлено, що 8 січня 2017 року в помешканні 41- річного жителя с. Корнин виник конфлікт останнього із 36-річним гостем, який переріс у бійку. Господар умисно наніс своєму знайомому в область голови не менше десяти ударів, які виявилися несумісними із життям.

Як встановлено згодом судмедекспертизою, смерть настала внаслідок внутрішньочерепної травми з крововиливами.

У ході спілкування з правоохоронцями господар свою вину заперечував. Стверджував, що його гість тривалий час хворів та тілесні ушкодження отримав раніше, тому і помер. Однак органом досудового розслідування здобуто беззаперечні докази того, що множинні травми голови потерпілому заподіяно незадовго до його смерті саме господарем, який, до того ж, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Останньому за погодженням із процесуальним керівником повідомлено про підозру у вчиненні злочину, що передбачене ч.2 ст.121 КК України (тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть). Після чого, негайно за клопотанням Рівне нської місцевої прокуратури до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без обрання альтернативного запобіжного заходу – застави та поміщено до Рівне нського слідчого ізолятора.

За вчинення тяжкого злочину підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. На даний час досудове розслідування вказаного кримінального провадження триває.

Про це повідомляє Рівне нська місцева прокуратура.