Будучи підозрюваним у скоєнні ряду крадіжок та використанні підроблених документів, молодик з насиченим кримінальним минулим, скоїв черговий злочин. Тепер йому «світить» шість років ув’язнення.

Повідомлення про крадіжку із підсобного приміщення господарства 55-річного жителя села Глинки Рівне нського району надійшло до поліції 17 січня близько опівдня. Невідомий, шляхом пошкодження навісного замка, проник до приміщення і викрав бетономішалку та насос.

Працівники карного розшуку Рівне нського районного відділення поліції, оглянувши місце злочину, виявили сліди взуття, за якими вдалося встановити зловмисника. Тому поліцейські одразу навідалися до 23-річного місцевого жителя, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців. Під час спілкування з поліцейськими молодик зізнався у скоєному та повідомив, що крадені речі продав у Костопільському районі. Там їх і вилучили поліцейські.

З’ясувалося, що мешканець села Глинки став на злочинну стежку ще у 16 років. Тоді за скоєння крадіжок його позбавили волі. Однак, звільнившись, взявся за старе. Встановлено, що у Рівному молодик викрав спочатку дитячий велосипед, а через деякий час, скориставшись неуважністю своєї знайомої в обласному центрі, поцупив її мобільний телефон та ноутбук.

Крім того, злодій викрав мобільний телефон у зведеного брата, що мешкає у цьому ж селі. Його молодик здав у ломбард за підробленим документом, вклеївши своє фото у чужий паспорт, яким і скористався у ломбарді ще шість разів.

За фактами крадіжки з проникненням у приміщення, підроблення документів та їх використання слідчі проводять досудові розслідування за частиною 3 статті 185, частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомили про підозру у вчинених кримінальних правопорушеннях. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Під час дачі показів зловмисник зізнався, що у січні минулоріч викрав 10 алюмінієвих бідонів з території корівника села Біла Криниця , а у лютому – обікрав два гаражних приміщення у селі Верхівськ.

«Проведеними розшуковими заходами по «гарячим» слідах поліцейські встановили причетність до скоєння крадіжки у селі Глинки жителя Рівне нського району, — повідомив начальник Рівне нського районного відділення поліції Володимир Рой. — Зараз вирішується питання про проведення необхідних експертиз та повідомлення зловмиснику про підозру за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України».

Тепер за усі протиправні діяння молодику загрожує до шести років за ґратами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.