У двох населених пунктах та у Корці «попрацював» 48-річний житель райцентру. Чоловік викрав загалом майже тисячу метрів телефонного кабелю, за що тепер нестиме кримінальну відповідальність.

Під час несення служби група реагування патрульної поліції місцевого відділення поліції на вулиці Героїв небесної сотні помітила чоловіка, який саме проводив «роботи» з обрізання кабелю з опор повітряної лінії. Зловмисника, яким виявився місцевий житель, доставили до поліції.

«Встановлено, що чоловік причетний до трьох крадіжок телефонного кабелю на території району, — повідомив в.о. заступника начальника Корецького відділення поліції Іван Горкун. — У загальному він викрав майже тисячу метрів із опор повітряних ліній».

Від його протиправних діянь потерпіли села Новий Корець, Жадківка та районний центр. З’ясувалося, що чоловік — колишній зв’язківець, проживає з матір’ю та братом. З його слів, він усього лиш обрізав нікому не потрібні кабелі.

«Я 21 рік пропрацював в установі. Мене скоротили, — розповідає кореччанин. — Як були городи, то ще мав заробіток, а нині – безгрошів’я. Я добре знав територію, яку колись обслуговував, де ніхто не живе, і нічого не крав. До того ж, якщо ті кабелі висять нікому не потрібні».

Чоловік зізнається, що не думав про покарання, допоки не затримали. За частиною 2 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України йому повідомили про підозру. Тепер за свою «роботу» може отримати обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic