Про раптову смерть 47-річного жителя села Остріїв у реанімаційному відділенні Млинівської центральної районної лікарні повідомили до поліції медики учора, 20 січня, опівдні.

Млинівські поліцейські з’ясували, що чоловік потрапив до лікарні без свідомості добу тому і під час попереднього зовнішнього огляду чоловіка, ознак насильства не було. Однак відповідно до лікарського свідоцтва, виданого обласним бюро судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала унаслідок стискання головного мозку та закритої внутрішньої черепної травми.

Тож слідчо-оперативна група одразу вирушила до будинку, де загиблий проживав разом зі своїм рідним 58-річним братом та паралізованою матір’ю. Зі слів односельчан саме старший брат вів домашнє господарство та доглядав за хворою, натомість молодший — полюбляв заглянути у чарку.

Господар оселі не опирався і розповів поліцейським, що конфлікт між ним та меншим братом виник ще 15 січня близько 12 години. Того дня поштар приніс материну пенсію, з якої молодший хотів взяти частину коштів на алкоголь, на що брат не погодився. У ході сварки та штовханини старший один раз ліктем вдарив молодшого в обличчя. Останній спочатку не скаржився на погане самопочуття, однак 19 січня рідний брат виявив його непритомного на підлозі. Чоловік сам викликав «швидку» і помістив брата на лікування. Однак життя його врятувати так і не вдалося.

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого у Млинівському відділенні поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України.

«Чоловіку вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину, — повідомив заступник начальника Млинівського відділення поліції — начальник слідчого відділу Тарас Гутюк. — Слідчі підготували клопотання до суду про обрання йому більш м’якої міри запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання, оскільки він доглядатиме за хворою матір’ю».

Мешканець села Остріїв пояснив працівникам поліції, що не бажав убивати рідного брата та лише один раз ударив його. Однак чи так це, встановить судово-медична експертиза, за результатами якої буде прийняте відповідне процесуальне рішення.

Обоє братів раніше у поле зору правоохоронців не потрапляли. Відповідно до санкції статті чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від семи до десяти років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.