Щороку, починаючи з січня 1986 року, в селі Шубків, що на Рівненщині, проходять змагання з волейболу під назвою «Турнір поколінь».

Участь в ньому беруть лише жителі Шубківської сільської ради. Понад три десятиліття в турнірі змагаються команди, котрі формуються за віковим цензом. Особливий цей турнір ще й тим, що нещодавно він був занесений до Національного Реєстру Рекордів України, як найтриваліший аматорський волейбольний турнір. 2017 рік для місцевих жителів розпочався з вже 32-ого щорічного змагання між молодістю і досвідом.

Ініціатором такого заходу є Шубківська сільська рада, в чому їй допомагає комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» Рівне нської обласної ради та Відділення НОК України в Рівне нській області.

Розпочався турнір з вшанування пам`яті одного з його засновників Святослава Кожана, котрий десятиліттями опікувався щорічним його проведенням і сприяв встановленню нового рекорду України.

Такі змагання дуже добре впливають на об`єднання громади, адже тільки тут пліч-о- пліч змагаються не лише батьки та діти, а й онуки з дідусями. До прикладу, цього року наймолодшому учаснику було лише 10 років. П`ятикласник Маленький Андрій показував дуже впевнену гру навіть проти значно старших товаришів. А найстаршому учаснику вже виповнилося 70 років. Віктор Павлюк починав участь в турнірі вже у ранзі ветерана і досі дякуючи регулярним заняттям спортом підтримує хорошу фізичну форму і веде до перемог свою наддосвідчену команду.

2017 рік в Шубкові став роком тріумфу молодості, адже перші два місця посіли команди- учасниці віком до 25 років та до 21 року. В загальному підсумку ветерани (команда 40+) зуміли здобути третє місце. Найкращим гравцем турніру був визнаний Ігор Шевчук з команди ветеранів, котрий продемонстрував, що з віком і накопиченням досвіду можна грати навіть краще ніж в молоді роки.

По завершенню турніру організатори нагородили його призерів дипломами та медалями, а переможці були відзначені ще й цінними призами, котрі будуть допомагати готуватися до наступного ХХХІІІ турніру, який відбудеться в січні 2018 року.

Інформує прес-служба "Спорт для всіх".

pic

pic

pic