Торт, який не потребує випічки. Він не тільки вражає своїм смаком, а ще й дивує виглядом, кольором і простотою приготування.

Складові:

- сир (або вершковий сир) 150 г

- цукор 120 г

- лайм (або лимон) 1 шт. - печиво 200 г

- сметана 500 г

- масло вершкове 100 г

- желе «Ківі» зеленого кольору 1 пакет

- м'ята 1 гілочка (можна не додавати)

- желатин 1 пакетик (10 г)

- ванільний цукор 1 пакетик (10 г).

Приготування

Почніть готувати торт з основи. Для цього в комбайні або блендері в крихту подрібніть печиво. Якщо побутової техніки під рукою немає, візьміть качалку, загорніть печиво в пакет і розкачайте качалкою.

Вершкове масло бажано заздалегідь потримати в теплі, щоб воно стало м'яким. Якщо ви не встигли або забули це зробити, підтопити масло в мікрохвильовці або на водяній бані. Висипаєте в миску крихти печива і масло, гарненько перемішуєте. Після берете роз'ємну форму для торта, класичний варіант - 22 см в діаметрі. Дно форми застеляєте пергаментним папером і викладаєте отримане тісто з крихт на дно форми, рівно розподіляючи і утрамбовуючи.

Тепер відправляєте тісто на півгодини в холодильник і приступаєте до основної частини торта - желейного крему. Заливаєте желатин водою (100 мл) і залишаєте гранули набухати на 10 хвилин (або за рекомендацією виробника, зазначеної на упаковці). Після чого ставите на маленький вогонь желатин і підігріваєте максимум до 50 градусів - кип'ятити ні в якому разі не можна!

Не забувайте помішувати рідину до повного розчинення желатину. Остудіть. Сир попередньо протираєте через сито, щоб вийшла не зерниста, а гладка консистенція, додаєте цукор, сметану і ванільний цукор. Берете лайм, з двох країв зрізаєте приблизно по 1/4 його частині і вичавлюєте сік (повинно вийти 2 ст. Л.).

Середня частина, що залишилася лайма придасться для прикраси. Збиваєте все до моменту розчинення цукру. Збивати бажано в глибокій посуді. Після чого повільною цівкою у збиту масу вливаєте желатин, продовжуючи збивати. Виливаєте отриманий крем у форму на шар печива і знову ставите торт в холодильник на годину або дві.

Берете желе «Ківі» і готуєте по інструкції на упаковці, при цьому кількість води зменшуєте на 100 мл. Даєте желе можливість охолонути, дістаєте торт і на застиглий сирно-сметанний шар наливаєте желе «Ківі». Після чого ставите готовий торт в холодильник ще на 4-5 годин, щоб всі верстви повністю застигли.

Перед подачею на стіл не забудьте дістати торт з форми. Залишилося прикрасити желейний торт з лаймом, для цього можна зробити завитки з тонко нарізаних кружалець лайма і покласти листочки м'яти. Нам дуже сподобався цей рецепт, торт желейний з лаймовим смаком.