"Музика повинна об'єднувати людей, країни та цілі континенти..."

Розкажіть про гурт: коли виник і чия ідея? Десь в році 2013 я (Володимир Піддубник) зі своїм другом Дмитром, барабанщиком із Житомира, задумали пограти щось цікавеньке. Ми натрапили на одне відео в інтернеті, після якого я зрозумів, як можна використати кларнет у сучасній музиці. Я грав академічну музику, трішки джазу, але завжди думав, як можна познайомити слухача з кларнетом так, щоб він йому сподобався, бо дуже багато людей навіть не знають, як він звучить. І саме в цьому відео я вперше побачив, як можна подати кларнет слухачам. Ми почали потрішки підбирати репертуар. Я робив аранжування на пісні, в цьому мені допомагав мій брат та піаніст гурту - Микола Піддубник. На той час в нас не було повного складу, щоб можна було повноцінно розпочати роботу, а матеріал у мене все накопичувався і накопичувався. Врешті-решт ми таки зібралися, долучили до нашого проекту Уляну Фарину яка згодом стала солісткою львівського поп-гурту "Navsi100", Олександра Островського (скрипка) та Ігоря Астахова (ударні), і розпочали роботу над формуванням концертного репертуару. Перший наш виступ на загал відбувся 8 березня 2015 року у кав'ярні "Сальвадор Далі". Саме цей момент я називаю офіційним стартом гурту. Цей невеличкий концерт зарядив нас певною енергетикою і дав зрозуміти, що у нас є слухач. Після такого окриленого старту ми зрозуміли, що нам таки варто рухатися далі. В кінці літа 2015 року в колектив прийшли Тимофій Мулярчук (бас) та Жанна Бичковська (вокал), які за дуже короткий час влилися в нашу течію та стали основою колективу, додатковими двигунами, які почали рухати TW ще швидше та впевненіше. Разом з ними був записаний альбом "Ancient.Vol.1" сингл "Carol of the bells", та задані оноволені напрямки розвитку гурту. В кінці 2016 року на початку 2017 до колективу долучився цимбаліст Сергій Мостовий та барабанщик Артем Мисько. Також з нами певний період виступав барабанщик Микола Галас.



pic

"Traveling the world"... Чому така назва? Спочатку ми взагалі думали зробити назву з перших літер прізвищ учасників, але у нас постійно змінюється склад, тому цей варіант трохи нам не підходив. І враховуючи, що в нас вже був напрямок, в якому ми хотіли грати, ми хотіли, щоб назва передавала всю суть нашої музики. Але був такий момент: гулявши містом зі знайомим гітаристом (який з нами так і не зіграв) в ході розмови прозвучала репліка: "А давай назвемо гурт Traveling the world". Я погодився і вирішили таку назву і лишити.

Яку музику Ви граєте? Ми виконуємо етнічну музику народів світу в сучасному аранжуванні, використовуючи елементи таких музичних течій та стилів, як Jazz, Hip-Hop, Fusion, Funk, Pop та ін. Основою філософії гурту є пропаганда етнічної музики різноманітних світових культур сучасному слухачу шляхом поєднання її з прогресивними елементами передових музичних течій. Зараз у творчості колективу широко висвітлені музичні традиції України та стародавніх слов'ян, представлені музичні культури таких світових регіонів, як Балкани та Близький Схід, відтворені основні ідеї кельтської музики. В найновіших роботах колективу зустрічається вплив латиноамериканської музики та джазу.

Як розвивався Ваш творчий шлях? В 2015 та 2016 роках ми грали на міжнародному джазовому фестивалі "Art Jazz Cooperation" у Рівному, грали на "Арт-Пікніку Слави Фролової" у нашому місті, після чого Слава запросила нас виступити у Києві. Також грали на "Рівне . Літо. Музика", ну і звичайно неодноразово виступали у Рівному. Усього у нас в 2015 році було приблизно 15 концертів. Вже у 2016 році ситуація трохи змінилася - ми перейшли на виконання із живими барабанами і витратили багато часу на репетиції.



pic

Чи доводилося відміняти концерти? Таких випадків не траплялося, але були певні моменти, через які я ненавиджу український шоу-бізнес і все піратство, яке існує в нашій країні. Організовували ми концерт у Львові. У нас була реклама по місту, багато інформації у соцмережі, але на наш виступ прийшло тільки 16 чоловік. Ми, звичайно, грали. Ті, хто прийшов, лишився в захваті від нас, і не розуміли, чому було так мало людей. Я для себе особисто це можу пояснити тільки тим, що людям простіше послухати в інтернеті безкоштовно, аніж отримати задоволення від живого виконання.

Які казусні випадки траплялися з Вами під час виступів? Ми брали участь у проекті "Арт-Пікнік Слави Фролової", і саме під час нашого виступу в парку ім. Т.Г. Шевченка тричі пропадало світло. Але після дзвінків меру від Слави Фролової все-таки зробили те світло, і ми змогли дограти.

За такий короткий період траплялися моменти, які б Ви могли назвати кризовими для гурту? У нас були зміни серед виконавців: одні йшли - інші приходили. Але в цей період, коли відбувалися зміни, мене нічого не зупиняло писати музику. Тому назвати це кризовим моментом важко. Я думаю, що через такі речі проходять усі гурти.



pic

Де Вас чули за межами міста? Насправді ніде. Якось так виходило, що або не продавалися квитки, або ж нам говорили, що не можуть заплатити за наш виступ. Тому виїхати за межі міста поки що не вдавалося.

Цікаво дізнатися ціну за Ваш виступ ну і, звичайно, чи є у вашому райдері забаганки? Спочатку ми готові були грати і власне грали безкоштовно для того, щоб нас почули і про нас дізналися. Але зараз ми вже ціну обговорюємо. Якось сталої суми за наш виступ немає. А забаганок у райдері поки що немає - все найбільш необхідне для виступу.

Хто займається організацією Ваших виступів? 80% організаційної роботи роблю я сам, але це складно. Одна справа, коли тобі треба просто грати, зовсім інша справа, коли тобі ще треба вирішувати всі організаційні питання.

Ваші плани на майбутнє? 4 березня в Будинку культури відбудеться вечір пам'яті Володимира Івасюка, де ми будемо виступати у зовсім новому для себе ампула. Також плануємо в цьому році почати записувати другий альбом.

Чи є якісь такі речі чи обставини, які змусили б Вас відмовитися від музики? Якщо я стану президентом України, то на цей період я відмовлюся від музики... А якщо серйозно, то не думаю навіть про таке. Хіба що піти у творчу відпустку, але не відмовитися взагалі.



pic

На сьогоднішній день до складу "Traveling the World" входять 6 музикантів:

Володимир Піддубник – кларнет, EWI, аранжування.

Микола Піддубник – фортепіано, вокал.

Жанна Бичковська – вокал, перкусія, електроніка.

Сергій Мостовий – цимбали, акордеон.

Тимофій Мулярчук – електробас, вокал, ефекти.

Артем Мисько – ударні, перкусія.