Конфлікт, який вийшов за межі безпосередньої діяльності обох, сколихнув соцмережі.

Так, журналістка Інна Білецька у дописі на Facebook оприлюднила частину стенограми із засідання сесії Рівне ради, яке відбулося ще у вересні 2016 року. З уривку зрозуміло, що один з депутатів - Юрій Мітін - попросив "відкласти на довивчення" виділення земельної ділянки нині патрульному Сергію Коханюку.

"Сергій Коханюк – патрульний і учасник АТО. Сергій не побоявся піти проти феодала, ой, даруйте депутата міськради Юрія Мітіна – власника ларьків, кіосків, торгових точок і інших цінних для міста і жителів малих архітектурних форм. Сергій був одним з тих, хто не допустив, щоб феодальна інспекція з питань безпеки руху зняла знак заборони зупинки між ринком Сагайдачного і пожежною. Не допустив, бо інакше б автівки блокували виїзд пожежних машин. Феодалу, ой, даруйте, депутату Мітіну такий непослух не сподобався, бо там під знаком розгружаються його машини. І, курвамать, він образився на постанови і штрафи, вирішив помститися.



pic

На сесії міської ради, феодал, ой, даруйте, депутат Мітін з голоса просить міського голову виключити прізвище Коханюк зі списків атошників, які мають отримувати земельні ділянки. Ось вам фрагмент стенограми. Вчитайтесь!!! Міський голова перепитує:

– Коханюк? Та нє вопрос.

Курвамать, ви, феодальні месники! Ви шо свою особисту землю під своїми ларьками даруєте? Ви, чиї діти відсиділися в теплих хатах, ви, хто крав і багатів, хто ділив місто на шматки, поки хтось воював, це ви в праві позбавляти атошника землі через помсту? Ви вправі перекривати виїзд пожежних машин, шоб ваші вантажівки м'ясо розвантажили? Ви вправі виступати на сесії і просити особливої поваги, а фактично права порушувати від патрульних, бо ви депутати?" - написала Інна Білецька.

Депутат Рівне ради Юрій Мітін у телефонній розмові зацікавленістю преси таким питанням дивується. Спершу і взагалі відмовляється від коментаря, а потім додає:



pic

- Ви зараз понаписуєте таке, що не знаю... На довивчення. Ми зняли це питання на довивчення. Це має кожен депутат. Взяли копію, вивчили його і от далі будемо вирішувати. Маю повне право, - сказав депутат.

- А чому саме цей учасник АТО вас зацікавив?

- Ну так от зацікавив. Все, дякую.

До слова, сам обранець - персона доволі скандальна. Спершу йому зовнішній вигляд журналістів не сподобався, тож просив ввести для ЗМІ дрес-код. А за кілька місяців відкрито почав скаржитися на патрульних, мовляв штрафують і на зустріч депутатам не йдуть.

Поміж тим, депутати, які також, як і Мітін, входять до складу земельної комісії Рівне ради, вже відреагували на скандал.



pic



pic

А от від колег по партії депутат причини такого кроку не приховував.



pic

Прокоментувати ситуацію погодився і керівник сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Сергій Коханюк. Каже, така позиція обурила його як громадянина і учасника бойових дій, а не як поліцейського. Хоча саме з роботою таке прискіпливе ставлення і пов'язує.



pic

- Я вважаю, що це було якесь принципове ставлення до мене. як до патрульного поліцейського, через мою діяльність. Тому що я деяких забаганок депутатів не підтримую, а намагаюся робити так, щоб це було зручно рівнянам, учасникам дорожнього руху, а не конкретного депутата чи приватного підприємця, - зазначив поліцейський. - Коли депутат Мітін звернувся, щоб зняти знаки по вулиці Полуботка і Сагайдачного, бо вони заважають йому розвантажуватись, а він є підприємцем, і на його буси були складені протоколи, то він виступав і на сесії, а я був проти. Якщо там забрати знаки, будуть постійно стояти машини, і це буде створювати незручності і для пожежників, і для інших. Ринок має заїзд для розвантаження та завантаження, чому ним не користуються - я не знаю. Тоді сказав, що треба вивчити це питання, тоді приймати рішення. Пан Мітін, я так розумію, у відмістку за це заблокував мене одного з усього списку. За усіх інших людей проголосували без питань. в тому числі а людину, з якою ми разом служили, їздили в одній машині, спали в одній кімнаті. Нічого проти цієї людини не маю. Спеціальна комісія визначала - чи видавати посвідчення учасника бойових дій чи ні. Видали і мені, і напарнику. То от йому дали землю, а мені - ні. Бо я зараз працюю, і я отак принципово поставився до цього питання.

За словами Сергія Коханюка, він готовий прийти і на сесійне засідання, коли питання про виділення йому землі таки розглянуть. Тим паче, каже, що документи і його участь в бойових діях перевіряли вже не один раз з 2015 року, у тому числі депутати Рівне ради, коли дозволяли розробляти проект землеустрою на ділянку, яка дісталася після жеребкування.

- За два чи три рази сумнівів у тому, що я учасник АТО не виникало, а отут 22 вересня на сесії у пана Мітіна постало питання чи я є учасником АТО. То чого ж до мене ніхто досі не звернувся з проханням підтвердити цю інформацію? І ніяке прізвище більше не затурбувало, тільки моє і тільки пана Мітіна, - каже Сергій Коханюк.

Нагадаємо, у Рівному також визначили двох АТОвців, яким дадуть квартири.