Дорослішає дитина, змінюються і її потреби. Як створити дитячу, яка буде «рости» разом з дитиною без зайвих на те витрат - давайте розбиратися!

1. Все, що потрібно знати про зонування

Безумовно, найкращий варіант для дитини - своя, окремо виділена кімната, нехай навіть невелика. Тому, починати її оформлення найкраще з зонування простору. Для цього визначте кілька функціональних зон: робочу, ігрову, зони відпочинку і місця зберігання речей.

Існує базовий принцип зонування - виходячи з віку дитини, він і надасть істотну допомогу батькам у облаштуванні.

pic

Від 0 до 3 років. Такий дизайн краще розробляти не тільки для немовляти, але і для зручності батьків. Вдале рішення - затемнити спальну зону, облаштувавши її подалі від дверей, а зону ігор зробити просторою.

Від 3 до 7 років. У цей активний період життя, акцент робіть на ігровий частини кімнати. Фізична активність дуже важлива в цьому віці.

Від 7 до 12 років. Гіперактивний період проходить, а це значить, що підлітковий дизайн повинен бути гранично впорядкованим. Однією з головних переважаючих зон, після сну, стає зона навчання і творчості.

pic

Розділити одне приміщення на зони можна різними способами. Наприклад, за допомогою монтажу додаткових перегородок або перекриттів з гіпсокартону; різних колірних акцентів; декоративних перегородок з дерева; книжкових полиць і стелажів; стельової ширми з тканини. Останній варіант не «з'їсть» простір. Також не забувайте про перестановку меблів і зонування за допомогою світла.

2. Визначаємося з палітрою

Дитяча кімната не обов'язково повинна бути яскравою. Батькам важливо врахувати, що колірне оточення безпосередньо впливатиме на настрій і душевний стан їх дитини. Синій для хлопчика, рожевий для дівчинки - від цих звичних стандартів теж можна відмовитися, адже головним завданням є оформлення кімнати з перспективою на майбутнє. А такі кольори, на думку психологів, і зовсім можуть «тиснути» на психіку дитини.

Кращий вибір - нейтральні відтінки пастельних тонів. За монотонність можна не переживати, тому що інтер'єр можна легко «розбавити» різнокольоровими предметами декору і тим самим зробити, простір дитячої унікальним.

pic

3. Меблі, які дорослішають

Безумовно, від ліжка принцеси або ліжка-автомобіля, дитина буде в повному захваті. Однак, дитячі інтереси і потреби змінюються дуже швидко, і незабаром, подорослівшому малюкові набридне таке оточення. Купуючи дитячі меблі, потрібно думати наперед!

Дитячі меблі не відноситься до активної, ігровий категорії, - для цього в кімнаті є окремо виділена зона, тому не потрібно надавати меблям іграшковий вигляд. Логічніше вибрати нейтральне ліжко з довговічного матеріалу, наприклад, ліжко-трансформер, яке регулюється відповідно до віку маленького господаря.

pic

4. Декор - як основний дизайн кімнати

З декором, можна дати волю будь-якої фантазії, як дитини, так і батьків. Декор послужить «паличкою-виручалочкою» в періодичному оновленні, що не передбачає порушення цілісності загального дизайну простору і внесення глобальних коректив. Такі акценти, як штори, текстиль, постільна білизна, подушки, килими та постери з улюбленими персонажами «підбадьорять» набридлий вигляд і швидко посприяють зміні атмосфери в кращу сторону.

pic

5. Місця зберігання речей та іграшок

Системи зберігання речей і місця «проживання» іграшок, аж ніяк, важливий аспект в організації дитячого простору. Діти люблять свободу! Свободу в русі в тому числі. Не варто захаращувати корисний простір численними ящиками, комодами і шафами. Це в прямому і переносному сенсі не тільки обтяжать кімнату, але і психологічно буде «тиснути» і обмежувати в просторі.

pic Ми в соціальних мережах: ВК ФБ