Традиційно, підготовчий штурм до святкування дня Святого Валентина у багатьох з нас починається за декілька днів до святкової дати. У цей період стільки всього необхідно зробити, подбати про подарунок, прикрасі місця, де передбачається провести романтичний вечір. І звісно ж як без валентинки.

Коханій людині дуже приємно буде отримати валентинку, яку ви самостійно зробити, показуючи цим самим свої почуття та увагу.

Валентинка з картону і вовняних ниток.



pic

Для виготовлення такої валентинки, необхідно з щільного картону вирізати серце, потім видалити внутрішню частину, так щоб бічні частини були приблизно 1-2 см в ширину. Потім беремо вовняні нитки, кращі фігурні і обов'язково червоного кольору, і починаємо методично обмотувати картонну заготовку. В результаті виходить дуже гарне серце. Також, прикріпіть до нього шпилькою-цвяшком листочок з освідченням у коханні, ваша друга половинка буде вражена виконаною роботою.

Об'ємне серце.



pic

Вирізаємо з щільного картону два ідентичних серця, потім по довжині бічних кіл готуємо дві смужки шириною 8 мм. Які відразу ж приклеюємо до бічних частин однієї з валентинок, потім зверху клеїмо валентинку, яка залишилася з попередньо написаним від руки привітанням.

Об'ємна валентинка коробочка.



pic

Перемальовували представлений нижче шаблон на щільний рожевий папір, вирізаємо і згинаємо по зазначеним лініях, в потрібних місцях проклеюємо клеєм ПВА. Зверху виріб можна прикрасити бантиком або стразами.

Красива валентинка з об'ємних трояндочок.



pic

Вирізаємо з картону заготовку - кільце у вигляді серця. Потім приступаємо до створення трояндочок, для цього на червоному двосторонньому кольоровому папері малюємо спіраль, яку потім вирізаємо ножицями і накручуємо із зовнішнього кінця на шпажку, формуючи тим самим бутон трояндочки, як тільки ви знімете намотування з шпажки бутон прийме потрібну форму. За такою схемою створюємо необхідну кількість бутончиків, і приклеюємо їх щільно один до одного на картонну заготовку у вигляді сердечка. У центр кожного бутончика можна приклеїти намистинки або стрази.

Плетена валентинка.



pic

Вирізаємо дві смужки з відмітками по центру, згинаємо кожну з них по центру і створюємо прорізи ножицями. Після чого приступаємо до переплетення, просто чергуємо контрастні смужки. В результаті виходить плетене сердечко.

Гарна листівка.



pic

Беремо красивий папір для скрапбукінгу, складаємо навпіл, вийшла основа, далі з кольорового паперу вирізаємо прямокутник і приклеюємо до центру заготовки, вирізаємо квіточки, пташку і сердечко, і також приклеюємо всі деталі до поверхні листівки. З атласної стрічки пов'язуємо бантик і так само закріплюємо на поверхні листівки, всередині пишемо любовне послання.

Валентинка з гвоздиками з паперу.



pic

Складаємо червоний папір вдвічі, вирізаємо сердечко, але не прорізаємо до кінця з одного боку, щоб вийшов ефект листівки, яка відкривається. З рожевого паперу вирізаємо смужки довжиною 10 см, шириною приблизно 8 мм, нарізаємо кожну з них зверху на бахрому, потім беремо їх на шпажку, формуючи тим самим бутон квітки. Готові квіточки приклеюємо до поверхні валентинки, також виріб можна прикрасити візерунками в стилі квіллінг або доповнити стразами.

Валентинка із бусинок і картону.

Вирізаємо з картону 2 однакових сердечка, одне з них залишаємо цілим, друге вирізаємо у вигляді серця-кільця, так щоб середина була порожньою. Наклеюємо його поверх цілого серця, а всередині приклеюємо намистини напів перлинок. Із іншої частини клеїмо стрічку, яку також можна приклеїти між валентинками, протягуємо на стрічку ключик, і даруємо зі словами «це тобі ключ від мого серця».



pic

Валентинки з каменів.

На вулиці можна пошукати камінці в формі сердечок, які потім пофарбувати червоною емульсійною фарбою.



pic

Валентинка з дроту і ниток.

З дроту необхідно сформувати сердечко, яке потім рясно обмотати червоними нитками. В результаті виходить дуже красивий виріб, особливо з огляду на всю легкість його виготовлення.

Тож здивуйте свого коханого чи кохану такою незвичайною та оригінальною валентинкою.



pic