Часто в гонитві за доволі дорогими і, слід сказати, шкідливими побутовими засобами ми і не здогадуємося, що надійні помічники домашнього господарства знаходяться майже під руками.

Застосування на кухні

Чищення духовки завжди було випробуванням для кожної домогосподарки. Але за допомогою нашатирного спирту, все буде набагато простіше. Все що потрібно – це нагріти духовку до 65 градусів і вимкнути. Краще за все це робити на ніч. Далі потрібно налити нашатирний спирт у чашку і поставити на верхню решітку. На нижню в цей час ставимо сковорідку з товстими стінками і наливаємо окріп. Духовку закриваємо і залишаємо до ранку. Вранці треба духову шафу провітрити, ретельно промити мильним розчином і обполоснути чистою водою. Протріть досуха духовку і ви здивуєтесь наскільки усе чисто.

Застосування проти комах

Наступний секрет нашатирного спирту полягає в том, що він є вірним помічником у боротьбі з шкідливими комахами. Іноді просто немає сил боротися з мурашками, які нескінченно з’являються на кухні невідомо звідки. І тут знову на допомогу приходить нашатирний спирт! Потрібно додати в 1 л води 100 мл нашатирю і промити цим розчином усі кухонні меблі. Сильний запах нашатирю вивітрюється за кілька хвилин, тому не варто боятись. Однак мурашки відчуватимуть його ще довго і надовго забудуть дорогу у ваш дім. Ще нашатир ефективний у боротьбі з комарами і мошками під час пікніка на природі. Достатньо побризкати, місце відпочинку цим засобом і спокій вам буде забезпечений. Знову ж таки, аромат для людей буде невідчутним через кілька хвилин.

Застосування у боротьбі із запахами

Якщо ви не задоволені тим, що після ремонту в квартирі зберігається стійкий запах фарби ось іще один рецепт з використанням нашатирного спирту: крапнути у тарілочки трохи спирту, і розставити їх по кімнатах перед виходом на роботу чи прогулянку. Повернувшись ви й сліду неприємного запаху не відчуєте.

Застосування на дачі

Тим хто займається вирощуванням овочів та квітів стане в пригоді наступна порада. Адже, як це не дивно, але лілії, клематиси, герань, огірки полюбляють підгодівлю з нашатирним спиртом. Досить в 4 л води розчинити 50 мл нашатирю і ваші рослини вам віддячать своїм здоровим видом. Також кімнатні рослини можна полити цим розчином. Це також відлякуватиме різних набридливих комариків та мошок! Ні запахів, ні комарів-мошок, і при цьому – підгодовані квіти! Недолік лише один: різкий “аромат” під час самої “процедури”. Але це зовсім ненадовго!

Джерело