Всім відомо, що аспірин - це лікарський засіб, який має жарознижуючу, протизапальну, аналгетичну та антиагрегантну дію. Але аспірин також може виконувати ще масу корисних функцій в господарстві.

Виведення плям від поту

Плями від поту під пахвами і пожовклі комірці у білих сорочок можна легко відіпрати звичайним аспірином. Пару таблеток аспірину роздавите, капніть в порошок води і розмішайте. Отриманою пастою обробіть проблемні місця на одязі. Через кілька хвилинок змийте її і виперіть річ в звичайному режимі. До речі, плями від крові теж легко вивести аспірином.

Відновлення кольору волосся

Це стосується в основному натуральних блондинок. Хлор, що міститься у воді, робить волосся тьмяними і крихкими. Це легко можна виправити, скориставшись аспірином. Вісім таблеток асиірину розчиніть у воді і нанесіть на волосся на 15 хвилин. Змийте. Час від часу повторюйте процедуру.

Зняття наслідків укусу комах

Аспірин чудово знімає свербіж, почервоніння, біль після укусу комахами. Для цього зробіть з таблеток пасту і нанесіть на місце укусу. Через кілька хвилин відчуєте полегшення.

Добриво для рослин

На п'ятилітровий балон води додайте всього одну таблетку аспірину і поливайте цією водою ваші кімнатні рослини. Скоро ви помітите, що вони перестали хворіти, листя стали зеленішим, а цвітіння рясніше. Крім всього цього, така підгодівля відмінно підвищує імунітет рослин.

Стимулятор для автомобільного акумулятора

Тепер починається найцікавіше. Якщо акумулятор ось-ось сяде, ви можете трохи підзарядити його. Для цього потрібно в кожну клітинку батареї покласти по дві подрібнені таблетки аспірину, тобто всього 12 таблеток.

Аспірин замість каніфолі

Якщо у вас закінчилася каніфоль або її просто немає під рукою, то скористайтеся звичайним аспірином. Він відмінно плавиться. Єдиний недолік - при пайці буде неприємний запах, тому не забудьте відкрити кватирку.

Аспірин, як засіб від лупи

Якщо у вас з'явилася лупа, не потрібно купувати дорогі засоби. Просто додайте кілька подрібнених таблеток аспірину в ваш шампунь і при митті тримайте його на волоссі трохи довше, ніж зазвичай. Лупа дуже скоро пропаде.

Аспірин проти прищів

Для того, щоб позбутися від прищів за допомогою аспірину, візьміть 2-3 таблетки ацетилсаліцилової кислоти і розітріть їх в порошок. Наберіть в піпетку трохи теплої кип’яченої води, додайте до перетертого аспірину кілька крапель рідини і перемішайте до утворення густої кашки.

Отриману суміш нанесіть на прищі або запалення на шкірі обличчя і залиште для впливу на 20-30 хвилин, після чого змийте водою. Ефект ви помітите відразу ж після першого застосування. Але занадто часто застосовувати аспіринову кашку не варто: краще використовувати її один раз в 3-4 дня.

При сильних подразненнях можна використовувати аспірин разом з перекисом водню. Цей засіб відмінно знезаражує і підсушує шкіру, тому дуже ефективна при лікуванні вугрів і акне. Для її приготування візьміть:

Аспірин – 3-4 таблетки; Перекис водню – 2-3 краплі; Кип’ячена вода – кілька крапель.

Подрібніть аспірин, додайте до нього перекис водню і 3-4 краплі теплої кип’яченої води. Ретельно перемішайте, після чого нанесіть отриманий склад на проблемні ділянки шкіри на 10 хвилин.

Джерело