Напередодні дитячого дня народження багато матусь ламають голову над тим, якими ласощами урізноманітнити дитячий солодкий стіл. Торти і тістечка, фруктовий сік і чай, желе і різноманітні цукерки, і, звичайно ж, багато хто згадує про знайомий з далекого дитинства десерт «сметанка веселка». Цей незвичайний і барвистий десерт відмінно виглядає в прозорих креманках і може стати не просто прикрасою святкового столу, а й заслужити загальну увагу дітвори.

Сметана веселка припаде до смаку навіть малюкам, які прохолодно ставляться до молочних продуктів. Приготувати її досить легко в домашніх умовах, при цьому ви приємно різноманітите раціон вашої дитини корисним і поживним продуктом. Проявивши трохи фантазії і терпіння, можна приготувати дуже райдужний і яскравий десерт, особливо якщо поєднувати молочні шари з фруктовим желе.

ІНГРЕДІЄНТИ: Сметана 15% - 1000 г,молоко 2,5% - 200 г, цукор - 100 г, желатин - 30-40 г (2 ст.л.).

ПРИГОТУВАННЯ

Щоб десерт вийшов смачний і насичений, візьміть молочну продукцію і натуральні барвники. Желатин замочити в 100 г холодного молока і дати набрякнути. Молоко, що залишилося, доведіть до кипіння, розчиніть у ньому цукор і додайте молоко з набряклим желатином, ретельно розмішайте до повного розчинення желатину. При бажанні можна додати трохи ваніліну. Отриману молочно-желейну суміш потрібно трохи остудити і з'єднати зі сметаною, ретельно розмішати і розділити на кілька частин для фарбування.

Для отримання різнобарвної сметанки веселки можна скористатися харчовими барвниками або натуральними соками. Світло-коричневий відтінок сметані додає какао з розрахунку 2 ст.л. на 1 ст. желейної суміші, а жовтий колір отримують додаванням невеликої кількості шафрану. Для отримання рожевого відтінку підійде ягідний або буряковий сік, блакитний колір сметані додасть сік червонокачанної капусти, а зелений - сік з листя шпинату. Свіжі овочеві соки розводять водою в пропорції 1:1 і доводять до кипіння перед використанням.

Різнокольорові частини десерту необхідно поступово з'єднати в попередньо охолоджених формах. Кожен залитий шар сметани веселки необхідно витримати в холодильнику до застигання перед додаванням чергової порції десерту, щоб уникнути змішування кольорів. Верхній шар можна прикрасити свіжими ягодами або фруктами.

Джерело