Всі ми мріємо про ідеальну фігуру, але для того щоб влітку впевненно носити короткі шорти та вільно почувати себе на пляжі у купальнику - потрібно чимало часу провести у спортзалі. Для деяких дівчат вже стало звичкою кожного дня відвідувати спортзал або ж фітнес, але все ж, більшість красунь не наважуються піти до тренажерного залу. Чому? Давайте розберемося разом.

"Я незнаю як правильно користуватися, тренажерами", "Я боюся отримати травму", "Я не вмію робити вправи технічно правильно", "З мене будуть сміятися" - це лише декілька причин, з яких дівчата не наважуються піти у спортзал.

Так, для більшості дівчат - це просто відмовки, але все ж інша половина хоче займатися, проте, соромиться.

Давайте розглянемо ці причини детальніше.

"З мене будуть сміятися"

Дівчатам здається, що як тільки вони ввійдуть в зал, всі почнуть їх розглядати : "Звичайно, куди мені, людині, яка останній раз займалася хоч якимось спортом на фізкультурі в школі, змагатися з цими Аполлонами і Афродітами з їх підтягнутими попами, гігантськими біцепсами і «кубиками» на животі?".

Насправді, більшість відвідувачів качалки - «прості смертні», як і ви. Всі вони прийшли сюди, щоб боротися зі своїми недоліками, «ліпити» своє тіло, розвивати його, прагнути до досконалості. Навіть той красень з м'язами Геракла і он та блондинка з витонченою фігурою колись переступили поріг тренажерки вперше та починали так само, як це робите ви. Прийшовши в зал вперше ви зрозумієте, що усім байдуже хто ви, адже кожен відвідувач спортзалу прийшов до залу для того щоб розвиватися та впевненно йти до своєї мрії - струнка та підтягнута фігура.

"Я незнаю як правильно користуватися, тренажерами"

Звичайно, розібратися з усіма тросами, канатами, кріпленнями, важелями і ручками, прийшовши в зал вперше, може здатися нереальним. Але у будь-якому тренажерному залі працює інструктор (а найчастіше, і не один). Відповідати на питання, пояснювати, допомагати - його робота. Досить просто попросити тренера провести вам оглядову екскурсію по залу з демонстрацією роботи всього обладнання. Якщо запам'ятати все з першого разу не вийде (а це не під силу майже нікому), не соромтеся перепитувати й уточнювати. Зрештою, ви платите за це гроші. Не хвилюйтеся, через тиждень-другий будете як риба в воді!

"Я боюся отримати травму"

Звичайно, як і при будь-якому фізичному навантаженні, при заняттях в тренажерному залі існує ризик отримати травму. Втім, в ваших силах звести цей ризик практично до нуля. Для цього достатньо виконувати вправи технічно правильно і адекватно оцінювати рівень своєї підготовки. Брати гантелі «як у того хлопця» точно не варто. Крім того, не забувайте давати організму достатньо відпочинку між тренуваннями і виберіть для себе оптимальну кількість тренувань в тиждень.

Не порівнюйте себе з іншими. Якщо пам'ятати про помірність і поступовість, через деякий час ваші результати вразять всіх і через кілька занять ви вже забудете, що соромилися ходити в тренажерний зал.

Найкраще, якщо перші місяці занять вас буде супроводжувати тренер, який не тільки складе індивідуальну програму тренувань, а й буде стежити за якістю виконання вправ. Індивідуальні тренування зазвичай коштують трохи дорожче, але дозволять вам відчувати себе впевнено і не боятися отримати травму.

Але так як, можливість оплатити персонального тренера є не у всіх, саме тому спецпроект ЗдоровоЖити розпочинає спортивний марафон "Зміни себе за 21 день". Наша мета - щоб кожен із вас розвивав у собі звичку відвідувати спортзал, займатися спортом та вести активний спосіб життя. Саме тому тривалість марафону 21 день, адже вчені стверджують, що саме стільки потрібно для формування звички.

Кожного дня ми будемо публікувати відео-інструкцію вправ, які вам потрібно зробити та детальну інформацію про техніку виконання цих вправ, а також кількість підходів та повторів.

Старт, як завжди, з понеділка.

Будьте активними, ми чекаємо ваших запитань, порад та пропозицій у спільноті ЗдоровоЖити

Cлідкуйте за нашим марафоном на сайті rivne1.tv та в соціальних мережах за хештегом #рівне1_21день.