Уряд продовжив дію програми «теплих» кредитів на 2017 рік та удосконалив порядок надання відшкодування за нею. Тепер «теплі» кредити можна буде отримати не лише в Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку, а й в Приватбанку

У цьому році, як і раніше, українці зможуть отримати державну безповоротну фінансову допомогу на впровадження енергоефективних заходів у розмірі: 20% - на придбання «негазових» котлів, 35% – для утеплення індивідуального житла, 40% - для ОСББ 70% - для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ.

Цьогоріч стане обов’язковим впровадження комерційного обліку при проведенні заходів з термомодернізації багатоквартирних будинків. Таким чином, ОСББ зможуть контролювати фактичне споживання енергоресурсів по будинку та оцінювати ефективність впровадження енергоефективних заходів. На такі заходи ОСББ зможуть, як і раніше, отримувати 40% безповоротної фінансової допомоги.

Державним бюджетом України на реалізацію програми у 2017 році виділено 400 млн грн. Це дозволить ще сотні тисяч українців скористатися Урядовою допомогою на утеплення житла та врази зменшити свої витрати на комунальні платежі. Активно долучається до державної Програми Рівне нщина, де прийняті подібні місцеві програми здешевлення «теплих» кредитів.

Це додаткова фінансова допомога, оскільки можливо отримати відшкодування одразу з державного та місцевого бюджетів, що в рази здешевлює вартість необхідних матеріалів та обладнання для утеплення.

Інформує прес-служба Рівне нської ОДА.