(*Для багатьох країн сценарії святкування Дня Святого Валентина цілком типові, але бувають і виключення.*)

Данія.

На День всіх закоханих в Данії прийнято дарувати проліски. А замість валентинок чоловіки дарують жінкам gaekkebrev – жартівливі листи, які складаються зі смішного вірша.

Франція.

Париж вважається одним з найромантичніших міст у світі. Кажуть, що перша валентинка з’явилася саме у Франції, коли герцог Орлеанський будучи в ув’язненні посилав любовні листи своїй дружині.



pic

У День всіх Закоханих у Франції проходить хода «Une Loterie dAmour». Всі самотні люди виходять на вулиці, зупиняються біля кожного будинку і кричать «Будь моїм Валентином». І якщо на пропозицію відгукнутися, то можливо утвориться нова закохана пара.

Уельс.

Ви не знайдете серед валлійців людей, які святкують Святого Валентина – замість того, в Уельсі святкують Святого Dwynwen, валлійського покровителя всіх закоханих, 25 січня. Традиційним романтичним подарунком є ​​різьблена ложка, візерунок якої має своє певне значення. Наприклад ключ символізує ключ до серця чоловіка.

Китай.

У Китаї також святкую аналог Дня всіх Закоханих – Свято Цисі. Дівчата вирізають фігури з кавунів і динь і загадують бажання вдало вийти заміж.

Англія.

Напередодні свята англійки розміщують на подушці п’ять лаврових листків – по одному в кожному кутку і один в центрі, щоб вийти заміж. Листки змочують трояндовою водою.

Філіппіни.

У День святого Валентина на Філіппінах проходять масові весільні церемонії.



pic

Італія.

Романтична вечеря є одним зі способів святкування Дня святого Валентина в Італії.

Голландія

З особливим нетерпінням чекають цього дня незаміжні дівчата : адже 14 лютого не вважається непристойним самій зробити пропозицію коханому, і якщо обранець згоден одружитися, він дарує нареченій красиве шовкове плаття.

Німеччина

В Німеччині 14 лютого прикрашають психіатричні лікарні яскраво-червоними стрічками, а в каплицях проводять спеціальне богослужіння, оскільки Святого Валентина німці вважають покровителем НЕ закоханих, а душевнохворих.

З найширшим розмахом прийнято відзначати День святого Валентина в США і Канаді . В Америці День всіх закоханих стали святкувати пізніше, ніж у Європі, з 1777 року.

На початку минулого століття американці в День Святого Валентина стали посилати солодкі марципани своїм нареченим. Після американці налагодили виробництво карамелі і стали видряпувати на цукерках ще й ніжні слова. Карамельки робили червоно-білими. Червоний колір означав пристрасть, а білий - чистоту любові. У 50-ті роки цукерки стали укладати в картонні коробочки у формі серця.

А Саудівська Аравія є єдиною в світі країною, де це свято офіційно заборонене.

Джерело