В обідню пору 12 лютого 28-річний житель Дубенського району повідомив до поліції про вчинений щодо нього грабіж у селищі Смига. Зловмисника оперативники затримали вже за кілька годин у сусідній Тернопільській області.

Слідчо-оперативна група встановила, що двоє товаришів із сусіднього села розпивали спиртне за магазином поблизу селища Смига. Згодом до них приєднався і майбутній потерпілий. Усі чоловіки — односельчани, тому спільну мову за чаркою знайшли одразу. Коли ж алкоголь розбурхав емоції та затуманив розум, між трійцею виникла сварка. 41-річний чоловік почав вимагати гроші у односельця. Той запевняв, що при собі нічого не має. Така відповідь, вочевидь, не влаштувала і за відмову 28-річний молодик отримав удари кулаком по голові та ногою по спині, від яких упав на землю. Після цього зловмисник перевірив його одяг, викрав із кишені сто гривень та без жодних докорів сумління залишив потерпілого разом з іншим односельцем, який за усім байдуже спостерігав.

Утікаючи від правосуддя, обоє подалися до сусіднього Кременецького району, де мешкає родичка зловмисника. Там вже за кілька годин їх затримали оперативники.

"За фактом грабежу, поєднаного із насильством, у поліції розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Дубенського відділу поліції Володимир Голубош. — Слідчі затримали чоловіка, раніше судимого за корисливі злочини, в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У нього також вилучили викрадені кошти. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання".

Відповідно до санкції статті, кривднику загрожує шестирічне ув’язнення.

Інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic



pic