Сьогодні на Рівненщині відсутні можливості для проведення змагань міжнародного рівня, молодь не має, де займатись, а видатні спортсмени на тренування їдуть за кордон.

Саме тому розвиток спортивної галузі має бути пріоритетним у 2017 році, переконаний голова ОДА Олексій Муляренко. І тому на часі – початок будівництва у Рівному масштабного спорткомплексу.

"Про будівництво масштабного спорткомплексу на Рівне нщині розпочали говорити ще майже 10 років тому. В різні роки мова йшла про необхідність такого проекту, проте тільки зараз є можливість його розпочати. У нас є гроші, є підтримка - як депутатського корпусу, так і влади Рівного", - розповів Олексій Муляренко.

Більше того, розвиток спортивних напрямків готовий підтримати ДФРР.

Є вже проект спорткомплексу, який пропонується збудувати у Рівному на вулиці Макарова. Об’єкт масштабний – 3 700 квадратних метрів.

За задумом, проект міститиме 50-метровий басейн, універсальну спортивну залу, трансформаторну трибуну на 3000 місць, відкриті поля і майданчики для різних видів спорту. Запланований готель для учасників змагань.

Якщо декілька років такий проект був за межею реальності, то нині голова ОДА настроєний оптимістично. Адже спортивний комплекс є ще одним стратегічним об’єктом для Рівне нщини. Це будівництво – важливе як для області, так і для держави в цілому.

Адже в Україні не так багато спортивних баз такого рівня.

Разом з тим, голова ОДА свідомий того, що будівництво такої споруди – непросте і для цього потрібна чимала бюджетна підтримка.

Зведення спорткомплексу планують виконати у декілька етапів-черг. Будівництво спортзали оцінюють у 170 мільйонів гривень. Вже цьогоріч виділять з обласного бюджету 1,5 мільйони гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації.