Зареєстровано 2 кримінальні провадження за фактом вчинення посадовими особами Ясининицького навчально-реабілітаційного Центру злочинів у сфері службової діяльності.

На підставі матеріалів журналістських розслідувань про зловживання посадових осіб КЗ «Ясининицький навчально-реабілітаційний Центр» прокуратура Рівне нської області розпочала досудове розслідування за ч.1 ст.364 КК України (за фактом зловживання службовим становищем).

Зокрема, у матеріалах ЗМІ про недотримання у приміщенні дитячого закладу належного температурного режиму, йшлося також про те, що на момент журналістського розслідування в установі була закрита практично більшість кабінетів та відсутня значна кількість працівників, що свідчить про безпідставне нарахування та виплату їм заробітної плати.

Організацію досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні доручено здійснювати органам поліції. Також Рівне нським районним відділенням поліції внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення службовими особами Центру кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України, за фактом службової недбалості, що виразилось в умисному заниженні температурного режиму (до +13° С) в кімнатах, де утримуються вихованці закладу – діти з особливими потребами.

Крім того прокуратура Рівне нської області скерувала начальнику управління освіти і науки Рівне нської обласної державної адміністрації лист- вимогу про вжиття невідкладних заходів щодо усунення порушень температурного режиму та недопущення їх в подальшому.

Про подальші результати досудового розслідування та прийняті процесуальні рішення буде інформовано додатково.

Інформує прес-служба прокуратури Рівне нської області.