Прокуратурою Рівненської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно адвоката з Володимирецького району, який підбурив свого клієнта до давання хабара службовій особі та протиправно заволодів його грошовими коштами.

На Рівне нщині адвокат підозрюється у підбурюванні до давання неправомірної вигоди у сумі 2 тис дол США та шахрайстві

В ході досудового розслідування встановлені докази одержання адвокатом в його ж офісі 2 тисячі доларів США від підзахисного для начебто вирішення питання з правоохоронними органами та судом про не засудження останнього до покарання, пов’язаного з позбавленням волі.

03.02.2017 прокурором Рівне нської області повідомлено адвокату про підозру у вчиненні корупційного злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України (підбурювання дати неправомірну вигоду службовій особі, яка займає відповідальне становище), а також кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою).

Щодо вказаної особи 16.02.2017 судом застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівне нській області, з метою з’ясування усіх обставин кримінального правопорушення та скерування обвинувального акту до суду у найкоротший термін.

Інформує прес-служба прокуратури Рівне нської області.