Учора, 18 лютого, завдяки спільним оперативним діям працівників поліції та служби безпеки України в Рівненській області, вдалося врятувати двох 19-річних дівчат, які були учасниками суїцидальних груп.

За оперативною інформацією СБУ у Рівне нській області, працівники поліції навідалися до гуртожитку одного із навчальних закладів міста Дубна. За місцем проживання поліцейські виявили одну із студенток, жительку Здолбунівського району, із тілесними ушкодженнями, а саме порізами на руках із своєрідними написами.

У ході спілкування із дівчиною стало зрозуміло, що вона є учасницею групи, яка штовхає підлітків до суїциду. Крім того, дівчина розповіла й про свою одногрупницю, яка теж брала участь у грі.

Дівчата вже виконали два завдання та очікували наступного, яке мало прийти на мобільний о 22 годині. Правоохоронці зателефонували подрузі студентки та поспілкувалися з її батьками.

Працівники поліції провели відповідні бесіди, після яких дівчата самостійно заблокували сторінку зловмисників.

Серед вказівок адміністратора була вимога запросити в групу 50 товаришів, яку дівчата успішно виконали. Наразі проводяться слідчі дії щодо встановлення інших осіб – жителів Рівне нської області, що беруть участь у подібних схемах.

У поліції проводять перевірку та закликають усіх, хто володіє будь-якої інформацією про участь дітей у подібних групах, негайно звертатися за номером телефону «102».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Інтернет убиває дітей [ВІДЕО]

У Рівному підняли питання безпеки дітей від суїцидальних інтернет-ігор [ФОТО]

"Нам усім починали говорити, що смерть - це єдиний вихід" - рівнянка про гру "Синій кит" [ІНТЕРВ'Ю]