З таким задумом до Рівненської ОДА звернулася рівненська літераторка та майстриня Олена Медведєва.

Письменниця прагне заснувати «Музей креативної книги», який стане осередком літературної, мистецької та етнографічної популяризації Рівне нщини і туристичним об’єктом. А також буде джерелом історичного, естетичного та інтелектуального виховання дітей і молоді.

Тож на нараді під керівництвом заступника голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко вирішували, де саме розмістити експозицію з рукотворними шедеврами.

Серед мистецьких витворів Олени Медведєвої – власноруч вишиті та змайстровані книги. Бурштинова, солом’яна, вив’язана, різьблена, мереживна, фетрова, гербарна та шкіряна дитячі книжки, які рівнянка творила разом з іншими майстрами, та хоче представити в Музеї. А також оригінальні вироби – книга-будинок, книга-криниця, праска-казка та книга-млин.

Експозицію фоліантів, які не мають аналогів у країні, - вишиті «Кобзар», книга Івана Франка «Народна пісня» та чотири Євангелія українською мовою, прагне презентувати майстриня.

За словами заступника голови Рівне нської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, створення «Музею креативної книги» дозволить популяризувати українську книгу та мистецтво, продемонструвати глядачу такі експонати, які він не зустріне у жодному музеї України чи Європи, а це зробить рекламу Рівне нщині не лише на рівні країни.

В планах письменниці також організація в Музеї креативних заходів, дитячих читань, майстер-класів з вишивання, благодійних ярмарків, та створення майстерні.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.

pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic