(*На Масляну можна не тільки пекти млинці, а ще й гадати. Для ворожіння надається весь тиждень, але найправдивішими вважаються суботні ворожіння. Зверніть увагу, що в неділю гадати заборонено. Звичайно, велика частина ворожінь у цей тиждень пов'язана з млинцями.*)

Ворожіння по першому випеченому млинці на Масляну

З давніх часів незаміжні дівчата ворожать по першому млинці в масляний тиждень. Якщо він легко перекинувся і не вийшов грудкою - заміжжя здійсниться вже цього року. А от якщо млинець прилип до сковороди, то ще 3 роки вам судилося залишатися незаміжньою.

У випеченого млинця рівні краї - шлюб буде щасливий. Якщо краї млинця рвані або нерівні, варто гарненько придивитися до нареченого.

- Скільки з'їдених млинців залишиться на столі, стільки років ще судилося залишитися в дівках.

- Скільки великих дірочок у першого млинця, стільки дітей буде в сім'ї.

- Гадають по першому млинцю і про майбутнє здоров'я і благополуччя. Млинець вийшов красивим і рум'яним? Вас чекає відмінне здоров'я і успішне майбутнє. Якщо ж вийшов тонким, блідим і не дуже апетитним на вигляд? Вас можуть очікувати хвороби і неприємності.

Ворожіння на Масляну про стать майбутньої дитини

Існує повір'я, що хто перший візьме млинець зі столу (чоловік або жінка), того статі і народиться у вас малюк.

Ворожіння за останнім млинцем

Якщо на столі були млинці з різними начинками, то дівчатам варто звернути увагу, який останній млинець їм дістався. По начинці ворожать на чоловіка:

- з маслом - майбутній чоловік буде ласкавий і ввічливий,

- з сиром - господарський, домовитий, прекрасний батько,

- з варенням - веселий, душа будь-якої компанії ,

- зі сметаною - нерішучий, м'який,

- з ікрою - багатий, роботящий,

- без начинки - трохи занудний, спокійний.

Ворожіння по снам на Масляну

Вважається, що сни з суботи на неділю в масляний тиждень - віщі, пророчі. Для того, щоб побачити такий сон, потрібно з вечора з'їсти солоний млинець, спеціально спечений для цього.

Також, якщо дівчина хоче побачити уві сні свого судженого, то їй потрібно з'їсти солоний млинець, але води не пити. Перед сном потрібно вимовити: "Суджений мій, напої мене водицею!" У сні дівчині з'явиться той, кому судилося стати її обранцем, він дасть їй води.

Ворожіння на свічках на Масляну

Масляна нерозривно пов'язана з вогняною стихією. Це і ритуальне спалювання опудала, і вітання перших променів весняного сонечка. Тому обов'язково поворожіть на свічках в цей тиждень.

На невеликому клаптику паперу напишіть заповітне бажання. Кожен повинен взяти в руки по палаючій свічці. Далі всі разом піднесіть папірець до полум'я свічки, а коли папір загориться, заберіть її від свічки.

Якщо вона згорить майже повністю, за винятком шматочка в ваших руках, бажання здійсниться. Якщо полум'я згасне і папір перестане горіти, то бажанням не судилося збутися. Якщо папір згорить хоча б наполовину, це означає, що виконання бажань залежить тільки від ваших зусиль.

Не пропустіть можливість провести те чи інше ворожіння на Масляну, чим більше веселощів і радості буде у вашому будинку в цей тиждень, тим більше успіхів принесе вам прийдешня весна!

Джерело