За несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом нестиме кримінальну відповідальність 30-річний житель Рівного. Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Рівненській області викрили зловмисника на продажі конфіденційних даних громадян.

На одному з інтернет-майданчиків поліцейські виявили пропозицію продажу баз даних із одного з державних реєстрів фізичних осіб, яка містить інформацію з обмеженим доступом. Згодом завдяки проведеним заходам встановили й особу продавця. Рівнянин за тисячу гривень пропонував базу відомостей про громадян України щодо місця, дати народження та адреси проживання.

За результатами проведеного санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка було вилучено два ноутбуки, три носії інформації, п’ять мобільних телефонів, сім-картки та банківські картки, що підтверджують його злочинну діяльність.

Наразі вирішується питання про повідомлення 30-річному рівнянину про підозру у вчиненому кримінальному правопорушенні за частиною 1 статті 361-2 (несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в ЕОМ, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції статті зловмиснику загрожує штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до двох років.



pic



pic



pic

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.