26 лютого о 14:47 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про загорання у приватному житловому будинку в селі Обарів Рівненського району.

На місце виклику негайно було направлено два чергових відділення вогнеборців 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення, а також оперативно-координаційний центр обласного управління ДСНС. Прибувши за вказаною адресою, рятувальники встановили, що вогнем охоплено дах та перекриття дерев’яної будівлі лазні, критої металочерепицею розміром 6х7 метрів.

Існувала загроза поширенню полум’я на розташовий за півтора метри двоповерховий житловий будинок. Значно ускладнював роботу рятувальників, сильний вітер, що дув у сторону лазні та чим дущ роздмухував вогонь. Також сама лазня була утеплена мінеральою ватою, яка під час горіння давала високу температуру та виділяла отруйні продукти горіння. Тому вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору. На гасіння пожежі з різних сторін бійці ДСНС подали два водяні стволи.

Вже о 15:37 пожежу вдалося локалізувати, а о 16:47 повністю ліквідувати. Житловий будинок був врятований, ніхто з громадян не постраждав. Вогнем знищено дах та перекриття лазні, пошкоджено стіни, підлога та бойлер. На гасіння пожежі було залучено три одиниці спецтехніки ДСНС та 11 рятувальників. Причина пожежі та розмір завданих збитків встановлюється.

pic



pic



pic



pic



pic