У Клесівській об’єднаній громаді розвиток освітянської галузі ставлять на перше місце.

Адже тут проживає чимало багатодітних родин, відтак діти потребують особливої уваги з боку громади. Наприкінці 2016 року громада отримала освітню субвенцію у розмірі майже 3 мільйони гривень. Її розподілили між усіма школами ОТГ.

Так, у невеличкій школі першого ступеню у селі Рудня-Карпилівська навчається усього 33 дитини, однак громада вирішила нагальні проблеми учнів. У навчальному закладі встановили новий твердопаливний котел, придбали два мультимедійних комплекси, оновили наочні матеріали, замінили вікна.



pic



pic

У сусідньому селі Карпилівка – школа значно більша. Там навчаються учні 1 -11 класів. Навчальний заклад давно потребував суттєвих змін. Тож минулоріч громада віднайшла кошти, аби покращити умови навчання для дітей. У класах, спортзалі та актовій залі встановили нові вікна, частково поклали нову підлогу та в цілому відремонтували приміщення. Відтак вдалося запустити в роботу ціле крило, яке довгий час через аварійний стан простоювало порожнім.

Також у Карпилівську школу придбали різні дидактичні та наочні матеріали, які полегшать навчання школярам. Зокрема, швейні машинки, мікроскопи, мультимедійні комплекси, дошки та ноут-буки. Тепер усі молодші школярі засвоюють програму з новітніми технологіями.

Особлива гордість – приміщення з кабінетами праці. Тут понад 10 років було відсутнє опалення. Тож діти повноцінно могли навчатися тільки у теплу пору року. Наприкінці року у шкільній котельні замінили котли на нові твердопаливні. Відтак у закинутому корпусі знову стало тепло.

Голова громади Василь Гриник розповів: «Аби запустити нові котли у роботу, працювали усі новорічні свята. Агрегати значно економніші, працюють на торфобрикетах та дровах. Кочегари закидають брикети через 4-5 годин. В цілому очікують економію на рівні 30 відсотків». Такому оновленню школи та змінам громада радіє, адже допоки були звичайною сільською радою такої фінансової підтримки не мали.



pic



pic Повідомляє Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ.