Батьки, які віддали своїх дітей до оздоровчого табору Агатівка, що у Гощанському районі, за безпеку власних чад можуть не переживати. У таборі ніби у школі - з самого ранку дітей покликали на урок. Втім і урок незвичний - з електробезпеки, і вчителі - нестандартні - з ЗАТ Ей і Ес Рівнеенерго.

У таборі Агатівка сьогодні до обіду молодші школярі забули про відпочинок. Подумати про безпеку власного життя їх закликали представники Зат Ей І Ес Рівне енерго, які приїхали до дітей із навчальною метою. Урок електробезпеки малеча слухала з цікавістю. Адже на картинках усе, як і у справжньому житті - і електроприлади і небезпеки, що чатують на дітей. Втім як із ними боротися тепер вони знають точно.

Не влізати до трансформаторних підстанцій та не чіпати обірвані електропроводи. Такі прості правила сьогодні пояснювали дітям самі енергетики. Адже кажуть електрика не тільки добрий друг людей, але й трапляється стає надто небезпечною.

У оздоровчому таборі - свої закони. Мінімум електрики - максимум відпочинку. Телевізори та комп'ютери дітям заміняють свіже повітря та безліч цікавих заходів.

І поки менші діти слухають електропоради, старші діляться власним досвідом. Кажуть, правила електробезпеки знати треба. В житті трапляються різні випадки.

В Рівне енерго кажуть, що на Рівне нщині цьогоріч вже трапилося 4 нещасні випадки, пов'язані з електротравматизмом, 2 з них з дітьми, 1 закінчився смертю 22-річного юнака, який намагався вкрасти електрообладнання. Тому енергетики навчатимуть дітей берегти власне життя і надалі. А щоб не засмучувати малечу невтішною статисткою наприкінці уроку влаштували їм справжній концерт - із дорослими рівненськими зірками, які приїхали до Агатівки піснями залучити дітей до безпечного електроповодження.